Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απάντηση στις λαθροχειρίες Πολάκη

Το θράσος να μπλέξει το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο «ξεκατίνιασμα» του ΣΥΡΙΖΑ και τις χρηματοδοτήσεις του ινστιτούτου «Prolepsis» της βουλευτή του Αθηνάς Λινού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Οπως αναφέρει σε σχόλιό της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας, απαντώντας στις λαθροχειρίες και στη λασπολογία του Παύλου Πολάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του ισχυρίστηκε ότι σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, τη 1 Αυγούστου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπερψήφισε σύμβαση για το ινστιτούτο «Prolepsis».

Ωστόσο η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Η «Λαϊκή Συσπείρωση», τη 1 Αυγούστου και σε συνεδρίαση που συζητήθηκε η 6η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, ψήφισε θετικά για την ένταξη σε αυτό επιμέρους έργων και από τα οποία κανένα δεν σχετίζεται με το ινστιτούτο «Prolepsis». Αντίθετα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα όταν αυτό εισήχθη αρχικά προς ψήφιση, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, όπως επίσης έχει καταψηφίσει κάθε σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» παραθέτει μάλιστα και τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης, που αναδεικνύουν τη λαθροχειρία του Παύλου Πολάκη, καθώς επίσης και πρακτικά προηγούμενων αποφάσεων όπου φαίνεται από κοινού οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν τις προγραμματικές συμβάσεις και τις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας προς το ινστιτούτο «Prolepsis» για την παροχή γευμάτων σε σχολεία της Στερεάς Ελλάδας.

Μάλιστα, η «Λαϊκή Συσπείρωση», μέσα από τα πρακτικά, αναδεικνύει ότι και σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής τον Ιούνη 2024, οι παρατάξεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μαζί παράταση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ινστιτούτο «Prolepsis».

«Στη συγκεκριμένη Επιτροπή, πρόεδρος και εισηγητής για τη συγκεκριμένη σύμβαση ήταν ο κ. Λύκος, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του κ. Γκλέτσου (ΣΥΡΙΖΑ), στην οποία ο κ. Πολάκης - στην ανάρτηση που λασπολογεί εναντίον του ΚΚΕ - δίνει συγχαρητήρια (γιατί άραγε;). Αρα στην Περιφερειακή Επιτροπή απ' την οποία έχει αποκλειστεί η "Λαϊκή Συσπείρωση" Στερεάς Ελλάδας συμμετέχουν μόνο δύο παρατάξεις: Του κ. Σπανού (ΝΔ) και του κ. Γκλέτσου (ΣΥΡΙΖΑ). Αυτές λοιπόν ψήφισαν ομόφωνα τη συνέχιση της χρηματοδότησης της κας Λινού», απαντά χαρακτηριστικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Παύλο Πολάκη, επισημαίνοντας ότι αν χρειαστεί θα επανέλθει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ