Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποφυλάκιση του Μπελέρη

Την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη μετά από 16 μήνες αποφάσισε η αλβανική Δικαιοσύνη, αφού έγινε δεκτό το αίτημά του (κατατέθηκε τον Ιούλιο) από αλβανικό δικαστήριο, μετά την έκτιση των 2/3 της ποινής που του είχε επιβληθεί.

Μόνος περιοριστικός όρος είναι η διατήρηση τηλεφωνικής επαφής με το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας ήταν αρνητική απέναντι στο αίτημα του Μπελέρη, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι συντρέχουν λόγοι για την αποφυλάκισή του. Είχε προηγηθεί η ειδική άδεια που του είχε δοθεί προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την αποφυλάκιση «θετική εξέλιξη». «Παρά ταύτα, δεν αναιρούνται τα όσα έχουν συμβεί και οδήγησαν στην παρατεταμένη κράτησή του και στα όσα γνωρίζουμε ήδη σχετικά με το κράτος δικαίου και τους θεμελιώδεις κανόνες. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να μεριμνά για την ελληνική εθνική μειονότητα και να αναδεικνύει τα ζητήματα τα οποία συνδέονται με το Διεθνές Δίκαιο και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο», πρόσθεσε, στέλνοντας μήνυμα στην αλβανική αστική τάξη σχετικά με τους ανταγωνισμούς στην περιοχή για τις ζώνες επιρροής και τις λυκοφιλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ