Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΚΩΝΙΑ
Τιμή στον αγώνα της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ

Τον Διοικητή της 3ης Μεραρχίας Πελοποννήσου του ΔΣΕ, Στέφανο Γκιουζέλη, και τους μαχητές του ΔΣΕ Σταύρο Ζερβέα (ανθυπολογαχός) και Δημήτρη (Μάκη) Μίχο (υπολοχαχός) τίμησαν, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τη δολοφονία τους, η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ και το ΤΣ Λακωνίας της ΚΝΕ.

Η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσκεψη στη θέση Λάτα, μια τοποθεσία ανάμεσα στο Καστόρι και τη Λουσίνα, όπου σκοτώθηκαν ο Γκιουζέλης με τους συντρόφους του. Στη συνέχεια κατατέθηκαν λουλούδια στον χώρο έξω από τη μάντρα του Νεκροταφείου Καστορίου όπου είχε θαφτεί ο ίδιος.

Στις αναφορές που πραγματοποίησε ο Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ, εστίασε στο βιογραφικό των αγωνιστών αλλά και στα γεγονότα της περιόδου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «το αστικό κράτος με τη δολοφονία του μέραρχου Στέφανου Γκιουζέλη πίστεψε πως θα τσακίσει το επαναστατικό εργατικό - λαϊκό κίνημα στον Μοριά, πως θα εξαφάνιζε το ΚΚΕ. Δεν το πέτυχε.

Τη θυσία των αγωνιστών και των χιλιάδων ακόμα επώνυμων και ανώνυμων κομμουνιστών την τιμάμε με τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για καθετί που καίει την εργατική τάξη και τα παιδιά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ