Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
«Να συρθεί στη σύγκρουση» βαθύτερα απειλείται η Κύπρος

Καταγγελία της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας Κύπρου

Την ένταση της εμπλοκής της Κύπρου στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης καταγγέλλει η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου (ΚΠΚ).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ο πρώην πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Χαράρι δήλωσε πρόσφατα ότι η "Κύπρος μπορεί να συρθεί στη σύγκρουση" ως αποτέλεσμα των στρατηγικών σχέσεων που ανέπτυξε με το Ισραήλ. Το δε Μέσο που φιλοξένησε τη συνέντευξη του τέως πρέσβη αποκαλύπτει ότι, εκτός των άλλων, η Κύπρος αποτελεί έδαφος στο οποίο ασκούνται ισραηλινές Ειδικές Δυνάμεις.

Η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει τον λαό άμεσα και να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές. Να σταματήσει να εμπλέκει την Κύπρο στη γενοκτονικού τύπου επιχείρηση του Ισραήλ, παρέχοντας προφανώς γη και ύδωρ όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά και στους μεγάλους ιμπεριαλιστικούς του συμμάχους, ανάμεσά τους η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η ΚΠΚ καταδικάζει επίσης την υποκριτική στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που όχι μόνο δεν καταδικάζει και επιβάλλει κυρώσεις στο Ισραήλ αλλά το υποστηρίζει με διάφορους τρόπους.

Η ΚΠΚ καλεί τον κυπριακό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο ενάντια στην καταπίεση Παλαιστινιακό λαό, που υποφέρει όπως και οι Κύπριοι από τα δεινά μιας αιμοσταγούς κατοχής.

Να καταδικάσει το μιλιταριστικό κράτος του Ισραήλ και να υποστηρίξει τις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της χώρας και των κρατών της γύρω περιοχής που αγωνίζονται με κάθε μέσο για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, στο όνομα της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

Να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στη χρήση της Κύπρου από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ως στρατιωτικού και κατασκοπευτικού ορμητηρίου, γεγονός που όχι μόνο είναι απαράδεκτο αλλά θέτει την Κύπρο στο μάτι του κυκλώνα.

Καλεί τον λαό να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, να πάψει να ανέχεται τη δουλική χρησιμοποίηση της Κύπρου από ξένους "πάτρωνες" με την ανοιχτή ή συγκεκαλυμμένη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ