Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Η δική του 50χρονη γιορτή μέσα στη μεγάλη γιορτή του 50ού Φεστιβάλ

Στο περίπτερο του «Ριζοσπάστη» η έκθεση για τα 50 χρόνια νόμιμης επανέκδοσης της εφημερίδας, με τα πρωτοσέλιδα, τις φωτογραφίες και το αρχειακό υλικό, τραβάει τα βλέμματα των επισκεπτών. «Οταν πέθανε ο Χαρίλαος ήμουν φοιτήτρια στη Φιλοσοφική. Αυτόν τον "Ριζοσπάστη" με το αποχαιρετιστήριο σημείωμά του τον ξεπουλήσαμε από τις 9 το πρωί και ψάχναμε να μας φέρουν κι άλλα φύλλα. Ολοι ήθελαν να τον αγοράσουν...», θυμάται μια συντρόφισσα βλέποντας το αντίστοιχο φύλλο στις προθήκες.

Ενώ δίπλα όλοι κοντοστέκονται μπροστά στον «Ριζοσπάστη» με την κόκκινη σημαία που έπεφτε από το Κρεμλίνο, αλλά ανέμιζε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με τίτλο «Ελπίδα η πάλη των λαών!», καλώντας «σύντροφοι ΨΗΛΑ τη ΣΗΜΑΙΑ!». «Αυτό το πρωτοσέλιδο είχε γράψει Ιστορία», σχολιάζει επισκέπτης με περηφάνια και συγκίνηση. Λίγο αργότερα, ένας νέος, αγέννητος ακόμα το 1991, δείχνει στον φίλο του και σχολιάζει το ίδιο πρωτοσέλιδο... Η σκυτάλη περνάει από γενιά σε γενιά, η ελπίδα είναι εδώ!

Βετεράνοι σύντροφοι που πέρασαν από τη δουλειά της εφημερίδας, στέκονται κι αυτοί στις προθήκες με προσοχή. Αναζητούν τους νεότερους, θυμούνται και διηγούνται παλιές ιστορίες...

Ο «Ριζοσπάστης» έχει τη δική του 50χρονη γιορτή μέσα στη μεγάλη γιορτή του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ