Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πανεξόρμηση!

Με τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα να είναι καταιγιστικές, με τη χώρα μας να βρίσκεται στο στόμα του λύκου λόγω της βαθιάς εμπλοκής στον πόλεμο και με την ανησυχία του λαού να μεγαλώνει, μαζί και η αναζήτηση διεξόδου από τη σημερινή βαρβαρότητα, το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία, που από αύριο το πρωί θα διακινείται πλατιά με τον «Ριζοσπάστη», δίνει το έναυσμα για ένα πλατύ άνοιγμα.

Για να δυναμώσουν η συζήτηση και η οργάνωση, η μαχητική λαϊκή παρέμβαση με σύνθημα «Από το σύστημα της αδικίας και των πολέμων υπάρχει διέξοδος! Με το ΚΚΕ στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής, για τον Σοσιαλισμό».

Με εφόδιο το Κάλεσμα, με το οποίο θα ξεδιπλωθεί και η μεγάλη εξόρμηση, πιάνουμε το «νήμα» της επαφής με τους χιλιάδες που συναντηθήκαμε στις πρόσφατες εκλογικές μάχες, στο επιτυχημένο 50ό Φεστιβάλ, στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Σε συνθήκες που η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ευθυγραμμίζονται ακόμα περισσότερο σε όσα τσακίζουν τις ζωές του λαού και της νεολαίας για τα κέρδη των λίγων, με το Κάλεσμα στο χέρι φωτίζουμε τις εξελίξεις από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.

Δίνουμε απάντηση στο «κάτι πρέπει να γίνει» που όλο και περισσότερο ακούγεται μέσα στον λαό. Και δίνουμε τη μάχη αυτή η ανησυχία και η αγανάκτηση να εκφραστούν και με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνει το Κόμμα σήμερα και αύριο ενάντια στο ιμπεριαλιστικό μακελειό και στην ελληνική εμπλοκή.

Για να ακουστεί πιο δυνατά το αίτημα να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο, να μη γίνει ο λαός «κρέας στα κανόνια» της αστικής τάξης, των κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών τους, να πάψει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και κάθε στήριξη του κράτους - τρομοκράτη Ισραήλ.

Μέσα σ' αυτές τις σύνθετες εξελίξεις είναι ανάγκη να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Να γίνουν πολύ περισσότεροι όσοι αναγνωρίζουν στην πολιτική θωράκισης της κερδοφορίας των ομίλων τον μεγάλο ένοχο για τα βάσανα του λαού.

Να γίνουν πολύ περισσότεροι όσοι παίρνουν «διαζύγιο» με την αναμονή, με την αναζήτηση «σωτήρων» και τη χρεοκοπημένη σοσιαλδημοκρατία, όσοι αναγνωρίζουν ότι αν κάτι πρέπει να δυναμώσει είναι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση: Το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η ανασύνταξή του, η σύγκρουση με την κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου και την ΕΕ.

Να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης η πραγματική διέξοδος για τον λαό, ο δρόμος για να ζήσει όπως του αξίζει στον 21ο αιώνα: Η ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας, με τον λαό πρωταγωνιστή στην εξουσία και στην οργάνωση της οικονομίας, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια, ανταγωνισμούς.

Ολα τα παραπάνω θα συζητήσουμε πλατιά με τον λαό, μέσα στη ζωντανή δράση, εκεί που ζει κι εργάζεται, εκεί που παλεύει για το μεροκάματο, εκεί που σπουδάζει η νεολαία. Οργανώνοντας ταυτόχρονα τους μεγάλους αγώνες σε όλα τα μέτωπα, με σημαντικό σταθμό την πανεργατική πανελλαδική απεργιακή μάχη στις 20 Νοέμβρη.

Ο πήχης για όλα τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος μπαίνει ψηλά. Και παίρνουμε όλα τα μέτρα για να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, να ανακαλύψουμε τις ακόμα περισσότερες που σίγουρα υπάρχουν, για να φτάσει παντού το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ. Ολοι και όλες στη μάχη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ