Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασίες και στη ΝΔ

Συνεχίζονται οι διεργασίες και στα κεντροδεξιά του αστικού πολιτικού σκηνικού. Ενδεικτικά, Ερώτηση στον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη και στην υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως κατέθεσαν οκτώ βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για συνταξιούχους.

Είναι η δεύτερη ομαδική Ερώτηση βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης, με «κοινωνικό» περιεχόμενο μετά την Ερώτηση 11 άλλων για τα «κόκκινα» δάνεια (οι οκτώ βουλευτές που υπογράφουν τη νέα Ερώτηση δεν είχαν συνυπογράψει την Ερώτηση για τα «κόκκινα» δάνεια).

Πηγές από τα κεντρικά της ΝΔ, ωστόσο, σχολιάζοντας την εξέλιξη, ανέφεραν απλώς ότι «η Ερώτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής τους αποστολής». Ο, δε, κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, ερωτηθείς χτες σχετικά, έλεγε ότι οι βουλευτές της ΝΔ έχουν καταθέσει χιλιάδες Ερωτήσεις προς την κυβέρνηση στη διάρκεια της 5ετίας Μητσοτάκη. «Οι ίδιοι οι βουλευτές που ρωτάνε στηρίζουν την κυβέρνηση σε όλα τα νομοσχέδιά της», πρόσθεσε, κάνοντας καθαρή τη στοίχισή τους στα στρατηγικά ζητούμενα του κεφαλαίου, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις.

Σημειωτέον, σήμερα το βράδυ η ΝΔ διοργανώνει φιέστα έξω από τα παλαιά γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης, για την 50ή επέτειο ίδρυσης του κόμματος, όπου θα μιλήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αγνωστο αν θα παραβρεθούν οι πρ. πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς παρά την πρόσκληση που τους έγινε από τον πρωθυπουργό, αφού εκφράζοντας και ενδοαστικές αντιθέσεις έχουν διαφωνήσει με πτυχές της πολιτικής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ