Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Θύμιο Ευθυμίου

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον θάνατο του συντρόφου Θύμιου Ευθυμίου:

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον σύντροφο Θύμιο Ευθυμίου, μέλος της από το 1991 έως το 2009, που "έφυγε" πρόωρα σήμερα από τη ζωή, μετά από σύντομη αλλά σκληρή μάχη με προβλήματα υγείας.

Ο σ. Θύμιος γεννήθηκε το 1954 στην Πελασγία Φθιώτιδας, παιδί φτωχής εργατικής, προοδευτικής οικογένειας. Ηρθε στην Αθήνα το 1979 και έπιασε δουλειά σε κλωστοϋφαντουργικό εργοστάσιο, στα "Μακεδονικά Κλωστήρια". Εκεί οργανώνεται εξ αρχής στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας και εκλέγεται στο Διοικητικό του Συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια οργανώνεται στην ΚΝΕ, στην Οργάνωση Βάσης του εργοστασίου. Παρέμεινε κλωστοϋφαντουργός σε όλο του τον εργάσιμο βίο, δουλεύοντας ακόμα στην "Πειραϊκή - Πατραϊκή" και την Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών, Ιματισμού και Δέρματος.

Στις αρχές του 1980 ο σ. Θύμιος οργανώνεται στο Κόμμα, ανοίγοντας μια πολυετή πορεία εργατικών - συνδικαλιστικών αγώνων και πολιτικών μαχών για την υπόθεση της εργατικής τάξης και τα ιδανικά του ΚΚΕ, τα οποία υπηρέτησε αταλάντευτα μέχρι την τελευταία του πνοή. Σε αυτά τα περισσότερα από 40 χρόνια κομματικής ζωής, ο σύντροφος Θύμιος ανέλαβε πολλές και υπεύθυνες κομματικές χρεώσεις στις Εργατικές Οργανώσεις στην Αθήνα και τον Πειραιά με σημαντική συμβολή στη συγκρότηση και την ανάπτυξή τους, ενώ έως και σήμερα ήταν χρεωμένος στο Τμήμα της ΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά.

Στα χρόνια της εσωκομματικής κρίσης και διαπάλης στο ΚΚΕ ο σύντροφος Θύμιος υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος ενάντια στις προσπάθειες μετάλλαξης και διάλυσής του κι εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής στο 13ο Συνέδριο, στην οποία επανεκλεγόταν έως και το 17ο Συνέδριο.

Υπήρξε πρωτοπόρος κομμουνιστής εργάτης, "μετρώντας" για τη συνδικαλιστική του δράση απολύσεις, συλλήψεις, καταδικαστικές σε βάρος του αποφάσεις από τα δικαστήρια και "επισκέψεις" στα κρατητήρια, κερδίζοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των συναδέλφων που τον ανέδειξαν εκπρόσωπό τους σε όλα τα εργοστάσια που εργάστηκε, αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών Ελλάδας, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος.

Ο σ. Θύμιος υπήρξε άνθρωπος λαϊκός, με διαρκές ενδιαφέρον για τα προβλήματα των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς και με οξυμένο ταξικό κριτήριο που τον διέκρινε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, "υλικά" με τα οποία πορεύτηκε κι ανταποκρίθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του στα κομματικά του καθήκοντα.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην σύζυγο του συντρόφισσα Χριστίνα, τα παιδιά του, συντρόφισσα Σμαρώ και σύντροφο Τριαντάφυλλο, τα εγγόνια του και τους οικείους του».

Συλλυπητήρια από το Τμήμα της ΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά

Το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον σύντροφο Θύμιο Ευθυμίου, έναν πρωτοπόρο εργάτη με συνεπή αγωνιστική πορεία στο εργατικό κίνημα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος για πολλά χρόνια και χρεωμένο στη δουλειά του Τμήματος έως και σήμερα. Εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην συντρόφισσα και σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και στα εγγόνια του.

  • Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια της στη συντρόφισσα Σμάρω Ευθυμίου, για τον θάνατο του πατέρα της.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ