Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ

Εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ, στις 30 Οκτώβρη του 1944, προγραμματίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, μέσα στον Οκτώβρη, με στόχο να αναδειχθεί η ιστορική αλήθεια, αλλά και να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για τη σύγχρονη πάλη του λαού.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, από τον Χορτιάτη, με ιστορικό περίπατο που θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από το «Ρωμαϊκό υδραγωγείο». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην αίθουσα της κοινότητας Χορτιάτη.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 13 και 20 Οκτωβρίου και θα κορυφωθούν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, μέρα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ, με εκδήλωση στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας, στις 6.30 μ.μ., με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παράλληλα η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης προχωρά στην έκδοση ενός πολύ ενδιαφέροντος φωτογραφικού λευκώματος, με στιγμές από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με φωτογραφίες από το Αρχείο του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ