Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΣΥΡΙΑ
Ισραηλινή επίθεση σε αποθήκη της ρωσικής βάσης Hmeimim

Επίθεση κοντά στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ (Hmeimim) που βρίσκεται στη Λαττάκεια της Συρίας εξαπέλυσαν χτες, λίγες ώρες πριν τα ξημερώματα ισραηλινά αεροπλάνα και πλοία, προχωρώντας για πρώτη φορά σε επιδρομή αυτού του είδους με στόχο και εντός ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων - σε μία ακόμα αποτύπωση της παραπέρα κλιμάκωσης και σε πιθανή αποστολή «μηνύματος» με διάφορες αναγνώσεις.

Το ισραηλινό χτύπημα δεν είχε στόχο τους διαδρόμους ή τους πύργους στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ ούτε το πολιτικό αεροδρόμιο της Λαττάκειας, αλλά άλλες στρατιωτικές τοποθεσίες στην επαρχία, ταυτόχρονα με αποθηκευτικό χώρο εντός της αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ. Η βάση έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από Ιρανούς.

Ο ισραηλινός βομβαρδισμός άρχισε στις 3.55 π.μ. και τελείωσε στις 4.41 π.μ., σε συνδυασμό με την εκτόξευση περίπου 30 πυραύλων από ισραηλινά πολεμικά πλοία.

Το «Russia Today» ανέφερε πως αντιαεροπορικά συστήματα της Συρίας αντιμετώπισαν τις περισσότερες επιθέσεις και πως σύμφωνα με ανάλυση του «Politico», Ισραήλ και ΗΠΑ συζητούσαν την πιθανότητα επιθέσεων εναντίον μονάδων που υποστηρίζουν το Ιράν στη Συρία.

Το επίσημο ρωσικό πρακτορείο TASS δεν αναφέρθηκε άμεσα στο θέμα ως πρωτογενής πηγή, αλλά επικαλέστηκε το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Al Hadath».

Σύμφωνα με τον συριακό τηλεοπτικό σταθμό «Levant 24», το Ισραήλ βομβάρδισε τη ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim μία ώρα μετά την άφιξη ιρανικού αεροσκάφους της εταιρείας «Qeshm Airlines».

Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ είχαν στόχο επίσης «άλλες στρατιωτικές περιοχές» στην επαρχία Λαττάκεια που χτυπήθηκαν ταυτόχρονα με την αποθήκη εντός της ρωσικής βάσης.

Μετά το πέρας της ισραηλινής επίθεσης, ρωσικό αεροσκάφος έκανε περιπολία στην περιοχή επιθεωρώντας την κατάσταση.

Χτες επίσης έγινε γνωστό πως στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο προάστιο Mέζα της Δαμασκού με αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων, συμπεριλαμβανόταν και ο γαμπρός του Νασράλα, Χασάν Τζαφάρ αλ Κάσιρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ