Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΔΟΣ
Τραμπούκικη επίθεση Ισραηλινών αποθρασυμένων από τη στάση της κυβέρνησης

Ενθαρρυμένοι από τη στάση της κυβέρνησης, που στηρίζει τα εγκλήματα του κράτους - δολοφόνου, και με την ανοχή της Αστυνομίας, ομάδα Ισραηλινών τουριστών που βρίσκονται στη Ρόδο προχώρησαν χτες σε απρόκλητη επίθεση εναντίον συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, που διοργάνωσαν σωματεία και φορείς του νησιού!

Συγκεκριμένα, ύστερα από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου πραγματοποιήθηκε, χτες το απόγευμα, συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και της Επιτροπής Ειρήνης Ρόδου, για την καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής των Ισραήλ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και την έκφραση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Ομάδα περίπου 20 Ισραηλινών τουριστών, που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, μόλις αντίκρισαν παλαιστινιακές σημαίες άρχισαν να προκαλούν, να βρίζουν χυδαία και να φωνάζουν συνθήματα. Εφτασαν μάλιστα σε σημείο να επιτεθούν στους συγκεντρωμένους, με χτυπήματα και απειλές, όπως «θα σας κόψουμε τον λαιμό», και «θα σας σκοτώσουμε!».

Η προσπάθεια διάλυσης της συγκέντρωσης δεν πέρασε. Η ομάδα των Ισραηλινών έλαβε αποφασιστική απάντηση από τους συγκεντρωμένους, αλλά και από περαστικούς, οι οποίοι τους απώθησαν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας που είχε παρουσία στο σημείο. Στη συνέχεια, συνδικαλιστές προχώρησαν σε διαμαρτυρία στην Α' Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, όπου κατήγγειλαν τη στάση της Αστυνομίας και κατέθεσαν μηνύσεις, απαιτώντας τη σύλληψη και τιμωρία όσων συμμετείχαν στην επίθεση.

Για το θέμα, τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη έκανε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ζητώντας τη σύλληψη των Ισραηλινών τουριστών και την απέλασή τους από τη χώρα.

Την πρόκληση καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και τονίζει: «Το θράσος τους, να προσπαθούν να επιβάλουν σιωπητήριο για τα εγκλήματα του Ισραήλ, να πιστεύουν ότι μπορούν να πνίξουν τη δίκαιη οργή που ξεχειλίζει με αυτόν τον προκλητικό τρόπο, πηγάζει από τη στάση της κυβέρνησης και όσων δικαιολογούν τη σφαγή, στο όνομα της "αυτοάμυνας" του Ισραήλ. Ομως, "βρήκαν τοίχο", γιατί η συγκέντρωση εξέφραζε τα πραγματικά αισθήματα του λαού μας που είναι ενάντια στη σφαγή που διεξάγεται από το κράτος - δολοφόνο, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι πολύμορφες διαμαρτυρίες ενάντια στη σφαγή (2024-01-04 00:00:00.0)
Νέες συλλήψεις σε διαμαρτυρίες κατά της σφαγής (2023-12-16 00:00:00.0)
Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας! (2023-10-31 00:00:00.0)
Αρχισε η έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου (2009-06-02 00:00:00.0)
Η ισραηλινή κυβέρνηση διαπράττει μαζικό έγκλημα (2008-12-30 00:00:00.0)
Ενταση, επιδρομές και συλλήψεις (1996-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ