Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας!

Στο κενό οι προσπάθειες παρεμπόδισης από την «ενοχλημένη» κυβέρνηση

Αθήνα

RIZOSPASTIS

Αθήνα
Με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και απαιτώντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα», μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαζικές παρεμβάσεις στις παρελάσεις στην Αθήνα και σε δήμους της Αττικής οι οποίες έγιναν το Σάββατο, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Στην Αθήνα, κοντά στα Προπύλαια, άπλωσαν πανό που ανέγραφε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό». Αντήχησαν τα συνθήματα «Λευτεριά στη Παλαιστίνη», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Λαέ θυμήσου, το χώμα που πατάς λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ».

Παράλληλα μοίραζαν ανακοινώσεις του Κόμματος, καλώντας σε ξεσηκωμό και σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής, και τονίζοντας ότι παντού και πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας βρίσκονται οι λαοί που αντιστέκονται και αγωνίζονται για τη λευτεριά.

Επιπλέον, κατήγγειλαν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που την Παρασκευή το βράδυ, σε άλλη μια κίνηση αίσχους και προκλητικής στήριξης του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, απείχε από την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να κηρυχθεί αμέσως «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα.

Παρεμβάσεις από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ έγιναν και σε πολλούς δήμους.

Περιστέρι
Περιστέρι
Στον Πειραιά κυριάρχησαν πικέτες και συνθήματα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. «Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη», έγραφε το πανό.

Στην Καλλιθέα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ άνοιξαν πανό με το σύνθημα «Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», ενώ μετά την παρέλαση έγινε πορεία.

Στο Περιστέρι η παρέμβαση έγινε σε δύο σημεία, ενώ ξεχώρισε το πανό του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που έγραφε «Ελπίδα ο αγώνας των λαών για λευτεριά». Με το τέλος της παρέλασης ακολούθησε πορεία μέχρι το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου κατατέθηκε στεφάνι από την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανάρτησαν πανό και μοίρασαν ανακοινώσεις και στην παρέλαση στον δήμο Πεύκης - Λυκόβρυσης.

Ωστόσο η παρέμβαση διακόπηκε βεβιασμένα από την επέμβαση της Ασφάλειας, με επικεφαλής τον διοικητή, ο οποίος χωρίς καν να δηλώσει την ιδιότητά του ξήλωσε το πανό, ενώ η αστυνομία προσπάθησε να προχωρήσει σε προσαγωγές, όπως κατήγγειλαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή.

Δεκάδες άνθρωποι έδειξαν τη συμπαράστασή τους, αποδοκιμάζοντας τη στάση της αστυνομίας.

«Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα φιμώσουν ή θα τρομοκρατήσουν τον λαό. Η παρέμβαση συνεχίστηκε μετά το περιστατικό. Συνεχίζουμε ώστε να μη μείνει αναπάντητο το έγκλημα», τόνισαν στην ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις.

Γιάννενα
Γιάννενα
Παρεμβάσεις έγιναν ακόμα σε Νέα Ιωνία, Πετρούπολη, Χολαργό, Νέα Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα, Αγίους Αναργύρους - Καματερό, Hλιούπολη κ.α.

Σε άλλες πόλεις

Απαιτώντας «να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα», μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση στις παρελάσεις στους δήμους Νεάπολης - Συκεών και Καλαμαριάς. Εξορμήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με την ανακοίνωση του Κόμματος για την Παλαιστίνη έγιναν επίσης σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο.

Παρέμβαση στην παρέλαση πραγματοποίησαν και οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Γιάννενα. Με συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά», καταδίκασαν τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό», έγραφε το πανό των Κομματικών Οργανώσεων.

Οταν τελείωσε η παρέλαση και ενώ χιλιάδες κόσμου κατευθύνονταν ελεύθερα προς τη Λίμνη, δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ απαγόρευσαν την οργανωμένη αποχώρηση των ΚΟ και επιχείρησαν αναίτια να τους απομονώσουν. Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν ο Νίκος Εξαρχος, βουλευτής του ΚΚΕ, η Ολυ Τσουμάνη, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων. Η απαράδεκτη ενέργεια της αστυνομίας αποτράπηκε κάτω από τη δυναμική παρέμβαση των διαδηλωτών.

Νεάπολη - Συκιές
Νεάπολη - Συκιές
Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική στάση της αστυνομίας και επισημαίνει ότι τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αντιμετωπίστηκαν ως «εσωτερικός εχθρός». «Η ελληνική κυβέρνηση, θέλοντας να δείξει ότι είναι ο καλύτερος μαθητής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, θα προσπαθήσει και προσπαθεί να φιμώσει τις φωνές των ανθρώπων που δηλώνουν την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους στα θύματα ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ενός πολέμου που αιματοκυλά τους Παλαιστίνιους και τελικά στρέφεται και ενάντια στον ισραηλινό λαό», υπογραμμίζει, ζητώντας να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ