Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ
«Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»

Τρίκαλα
Τρίκαλα
«Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», βροντοφώναξαν χτες εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο αρχαίο θέατρο, μίλησε ο Θανάσης Τσεκούρας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος κατήγγειλε το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ, που συνεχίζει το φρικιαστικό έγκλημα, πνίγοντας στο αίμα τον λαό της Παλαιστίνης, με χιλιάδες παιδιά ανάμεσα στα θύματα. Ταυτόχρονα ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για την εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να σταματήσει κάθε διευκόλυνση σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ, να φύγουν τα αμερικανικά αεροσκάφη από την 110 ΠΜ στη Λάρισα.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης όπου ακούστηκαν δυνατά συνθήματα όπως «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «το δίκιο χαραγμένο στων λαών τη μνήμη, νίκη στον αγώνα που δίνει η Παλαιστίνη», ενώ οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 4 Νοέμβρη στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία.

«Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα του ενάντια στην κατοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο έγκλημα».

Αυτό το μήνυμα έστειλε η μαχητική κινητοποίηση που οργάνωσε την Κυριακή η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, την οποία στήριξαν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς.

Λάρισα
Λάρισα
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου χαιρέτισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Λάζαρος Τσουμένης, ενώ ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως: «Στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ