Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΝΑΟΥΣΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με οργάνωση και αγώνα!

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πλατεία της Νάουσας, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς». Από τη συγκινητική αυτή εκδήλωση, υψώθηκε ταυτόχρονα η σημαία της αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.

Στη συναυλία, που πραγματοποιήθηκε υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Καλδάρα, συμμετείχαν το γυναικείο φωνητικό σύνολο «the sweet heARTs» και οι καλλιτέχνες Μαίρη Δούτση, Απόστολος Ζαφειρίου, Βιργινία Καραφούσια, Δήμητρα Καραφούσια, Τρύφων Μπάιτσης, Πάνος Παπαδόπουλος, όπως και η μαθήτρια Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας Jade Hill.

Ο Κώστας Καλδάρας εξέφρασε την αλληλεγγύη των καλλιτεχνών στον λαό που δοκιμάζεται. «Σφίγγουμε το χέρι και στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι. Κανένας μόνος! Οι περιουσίες που καταστράφηκαν δεν είναι τούβλα, δεν είναι σίδερα μόνο, είναι το βιος, είναι οι εστίες που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, είναι οι εστίες που γεννιέται το μέλλον», είπε.

Κατήγγειλε ακόμα την εισβολή του Ισραήλ «στο τελευταίο χώμα πατρίδας που απέμεινε στον βασανισμένο λαό της Παλαιστίνης. Εκεί όπου τα παιδιά δεν έχουν μια εστία, όπως και τα δικά μας στη Θεσσαλία. Εχουν μόνο σφαίρες και βόμβες που τα σκοτώνουν επειδή ξέρουν ότι αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα...».


Νωρίτερα, από το βήμα της εκδήλωσης, ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς» τόνισε: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, που αυτές τις μέρες ζει μια GUERNICA στην κυριολεξία.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους λαούς όλου του κόσμου, που με μια φωνή φωνάζουν "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ".

Καταδικάζουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που δίνει γην και ύδωρ στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου (...) Μάλιστα, η εμπλοκή έχει φτάσει και στην πόρτα μας καθώς στον νομό μας, στην Αλεξάνδρεια, σταθμεύουν τα αμερικανικά ελικόπτερα που "ξεβράστηκαν" από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας. Εξω οι φονιάδες των λαών από τον τόπο μας».

Αναφέρθηκε στο εχθρικό κράτος που ορθώνεται εμπόδιο για τη ζωή και τις ανάγκες του λαού και τόνισε: «Τι πάει να πει δεν υπάρχουν χρήματα για αντιπλημμυρικά έργα; Την ίδια στιγμή που έχουμε τρεις φρεγάτες στη Μεσόγειο σε ΝΑΤΟικές αποστολές και που οι Ελληνες εφοπλιστές τσεπώνουν για μια μέρα ναύλα 400.000 ευρώ, έχουμε τους πληγέντες στη Θεσσαλία να περιμένουν τις αποζημιώσεις, να μην ξέρουν πού θα μείνουν, οι εργαζόμενοι να περιμένουν το ψωροεπίδομα των 500 ευρώ.

(...) Μόνο ο λαός σώζει τον λαό και γι' αυτό χρειάζεται να προτάξουμε τα δικά μας συνθήματα, και για να μην κρυώσει κανένα σπίτι, σχολείο, να μην πεινάσει κανείς, και να μη μείνει χωρίς ρεύμα και νερό από την ακρίβεια που εξαιτίας των δύο πολέμων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή κινδυνεύει να φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα».

Ο Αλέκος Κίρκας, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας, διάβασε τον θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό που έστειλε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Υποσχόμαστε τη δύναμή σας, που μοιράζεστε μαζί μας, να την κάνουμε αγώνα και διεκδίκηση (...) Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μπαίνει μπροστά να οργανωθεί ο αγώνας απέναντι σε αυτήν την εγκληματική πολιτική που η ζωή μας δεν υπάρχει ως προτεραιότητα. Αγώνας για ό,τι χρειάζεται σήμερα για να συνεχίζουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, ασφαλείς σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που κατοικούμε. Στην εύφορη πεδιάδα της Θεσσαλίας. Αυτό είναι για εμάς το πραγματικό νόημα της αλληλεγγύης».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε επίσης ο Βαγγέλης Μίλης, Ναουσαίος, ιδιοκτήτης φυτώριου οπωροφόρων δένδρων έξω από τη Λάρισα, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις πλημμύρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ