Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Σήμερα η εκδήλωση για τα fake news του πολέμου

Στις 7.30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ. Θα παρουσιαστούν αποκαλυπτικά στοιχεία

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το πώς η ισραηλινή προπαγάνδα διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα του πολέμου ή κατασκευάζει τα δικά της για να νομιμοποιήσει την κατοχή και να ξεπλύνει τη σφαγή στη Γάζα θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στην ΕΣΗΕΑ με θέμα: «Τα fake news του πολέμου: Εργαλείο προπαγάνδας για το "ξέπλυμα" της ισραηλινής κατοχής και της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διαλέγουμε τη σωστή πλευρά της Ιστορίας!».

Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Τρίτη, στις 7.30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (αίθουσα 3ου ορόφου).

Την παρουσίαση θα κάνει ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Δημήτρης Μαβίδης και θα προβληθούν αποκαλυπτικές φωτογραφίες και άλλα στοιχεία. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τον ρόλο των ελληνικών ΜΜΕ, κρατικών και ιδιωτικών, στην αναπαραγωγή των fake news.

Τις κρίσιμες αυτές ώρες που κορυφώνεται το μακελειό σε βάρος των Παλαιστινίων και η γενίκευση του πολέμου κρέμεται από μια κλωστή, τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση είναι όπλο στην καθημερινή αντιπαράθεση με την πολεμοκάπηλη προπαγάνδα των Ισραηλινών και των Ευρωατλαντικών συμμάχων τους.

Τη «βρώμικη» προπαγάνδα για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Θέση "προκεχωρημένου φυλακίου" της ιμπεριαλιστικής μηχανής έχει ο άθλιος προπαγανδιστικός μηχανισμός που στήθηκε ξανά με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της ΕΕ, αστικών κυβερνήσεων και κρατών με τις σάπιες και επικίνδυνες αξίες του ιμπεριαλισμού και προσπαθεί να "ξεπλύνει" τη βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους, να ενοχοποιήσει την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού και τη λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράζεται στον αγώνα του σε όλο τον κόσμο.

(...) Οσο παραμένει η κατοχή, θα συνεχίζεται η αντίσταση των Παλαιστινίων, η οποία είναι συνεχόμενη και πολύμορφη τόσο στη Λωρίδα της Γάζας, όσο και στη Δυτική Οχθη. Αποκαλύπτουμε την αλήθεια για όσα συμβαίνουν και πάνω απ' όλα ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό ότι "πάνω στις πλάτες" του λαού της Παλαιστίνης παίζεται ένα γεωπολιτικό "σκάκι", που μπορεί να οδηγήσει σε γενίκευση του πολέμου και σαφώς συνδέεται με την προσπάθεια των αστικών τάξεων της περιοχής να αναβαθμίσουν τη θέση τους, να πάρουν μέρος στη λεία της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ