Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εκατομμύρια διαδηλώνουν με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Εργάτες μπλόκαραν εταιρεία που προμηθεύει το Ισραήλ με στρατιωτικό εξοπλισμό
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Εργάτες μπλόκαραν εταιρεία που προμηθεύει το Ισραήλ με στρατιωτικό εξοπλισμό
Νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκαν από το Σάββατο σε όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή εκατομμυρίων διαδηλωτών, δίνοντας απάντηση στη νέα κλιμάκωση του ισραηλινού εγκλήματος κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Για μια ακόμα φορά ξεχώρισαν οι μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και σε άλλες χώρες του ευρωατλαντικού μπλοκ, οι οποίες στηρίζουν ολόπλευρα το κράτος - δολοφόνο για να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή.

Στις ΗΠΑ, νέες μαζικές κινητοποιήσεις με σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» έγιναν σε πολλές μεγαλουπόλεις, όπως Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, Λος Αντζελες (όπου πλέον είναι καθημερινές).

Στη Νέα Υόρκη, το Σάββατο, Αμερικανοεβραίοι διαδηλωτές κατέκλυσαν τον τερματικό σταθμό του σιδηροδρόμου, ζητώντας άμεση εκεχειρία στη Γάζα. Η αστυνομία απάντησε με καταστολή, προχωρώντας σε εκατοντάδες συλλήψεις.

Τεράστια σε όγκο ήταν η διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων το Σάββατο στο Λονδίνο. Η London Bridge πλημμύρισε με παλαιστινιακές σημαίες και πανό. Πάνω από 1 εκατομμύριο λαού συμμετείχε στη συγκέντρωση, με συνθήματα: «Δεν μπορείς να κρύψεις την αλήθεια!», «Ο λαός απαιτεί - σταματήστε τη σφαγή», καταγγέλλοντας την υποστήριξη της Βρετανίας στο νέο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού.

Στη Δανία, εργαζόμενοι και διαδηλωτές μπλόκαραν την είσοδο της εταιρείας «TERMA» στην Κοπεγχάγη, η οποία προμηθεύει τους Ισραηλινούς με εξοπλισμό για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-35 που χρησιμοποιούνται για τους βομβαρδισμούς της Γάζας. Αποφασιστική κινητοποίηση έγινε και στη Στοκχόλμη, με τη συμμετοχή και της Ελληνικής Κοινότητας.

Δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν σε πολλές ακόμα ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πόλεις.

ΡΩΜΗ
ΡΩΜΗ
Στη Ρώμη, ο χώρος γύρω από το Κολοσσαίο πλημμύρισε διαδηλωτές, στο Βερολίνο οργανώθηκε διαμαρτυρία παρά τις αποφάσεις απαγόρευσης συγκεντρώσεων υπέρ των Παλαιστινίων. Στο Παρίσι, χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν αντίστοιχη απαγόρευση, ενώ μεγάλες κινητοποιήσεις υπέρ του Παλαιστινιακού λαού έγιναν σε πολλές ακόμα γαλλικές πόλεις, όπως Μασσαλία, Μονπελιέ, Λιλ, Μπεζανσόν.

Κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα σε Μαδρίτη, Βαλένθια και Μπιλμπάο, Βαρσοβία, Γλασκόβη, Μπέρμιγχαμ κ.α.

Ιδιαίτερα μαζικές διαδηλώσεις συνεχίζονται και σε πολλές αραβικές και μουσουλμανικές χώρες. Στην Ινδονησία χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Γουιντόντο ενισχύει τη συνεργασία της με την Ουάσιγκτον.

Επιστράτευση του πολυεργαλείου της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας»

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η ΕΕ και κυβερνήσεις των κρατών - μελών επιστρατεύουν το γνωστό πολυεργαλείο της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας» και επικλήσεις σε «κρούσματα αντισημιτισμού», για να εντείνουν στην πραγματικότητα την καταστολή απέναντι στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αφού έκανε λόγο για «επευφημίες» «τρομοκρατίας» και «αντισημιτισμού», που, όπως είπε, «είναι αχρειότητες που δεν έχουν καμιά θέση στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να καταπολεμάμε από την αρχή κάθε μορφή μίσους εναντίον όσων σκέφτονται διαφορετικά, στο διαδίκτυο ή στους δρόμους»...

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Ηδη, χαρακτηριστική είναι η επιχειρηματολογία με την οποία ο αρχηγός της αστυνομίας στο Παρίσι, Λοράν Νουνιές, υπερασπίστηκε την απαγόρευση των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, λέγοντας ότι... «μπορεί να είναι (σ.σ. η διοργάνωση διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων) υποστήριξη της "Χαμάς"» και σχολιάζοντας ακόμα ότι «δεν είναι μια στατική διαδήλωση, θα περιφέρονται στο Παρίσι, κάτι το οποίο είναι πάντα πιο επικίνδυνο»! Πρόσθεσε δε ότι στις συγκεντρώσεις... «μπορεί να υπάρξουν δηλώσεις αρνητών (του Ολοκαυτώματος), αντισημιτικές ή υποστήριξης στην τρομοκρατία» και αυτό, ισχυρίστηκε, «δικαιολογεί αυτές τις απαγορεύσεις».

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων πέρασε στην αστυνομία, αφού στις 18 Οκτώβρη το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει συλλήβδην όλες τις κινητοποιήσεις υπέρ του Παλαιστινιακού λαού...


ΛΟΝΔΙΝΟ
ΛΟΝΔΙΝΟ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ