Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιδρύθηκε νέο σωματείο στον χώρο του οπτικοακουστικού

Μετά από μαζική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Οκτώβρη στο σινεμά «Τριανόν», εργαζόμενοι στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο και την οπτικοακουστική βιομηχανία αποφάσισαν την ίδρυση νέου σωματείου, με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στο Οπτικοακουστικό - Κλακέτα».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Μέσα από συζήτηση αναδείχτηκαν τα τεράστια προβλήματα του χώρου και η αναγκαιότητα της δημιουργίας του. Μέσα από μαζικές διαδικασίες, που ο κλάδος μας είχε να δει δεκαετίες, ψηφίστηκε η ίδρυση του σωματείου, το καταστατικό, ενώ με μυστική ψηφοφορία εκλέχτηκε 9μελές προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, που θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας του σωματείου για τους επόμενους μήνες, μέχρι την έγκριση του καταστατικού από το Πρωτοδικείο.

Η δημιουργία του δικού μας σωματείου στον κλάδο είναι πια γεγονός, η δικιά μας φωνή, ο δικός μας λόγος, το στήριγμα κάθε συναδέλφου, ενός σωματείου που θα παλεύει και διεκδικεί για τα προβλήματα του κλάδου, που θα αποτελεί όπλο στα χέρια των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας, με πρώτο και βασικό τη θέσπιση συλλογικής σύμβασης. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να εγγραφούν στο σωματείο, με βάση τα κοινά μας συμφέροντα, που αφορούν τους όρους αμοιβής και εργασίας, και για οργάνωση όλων των εργαζομένων σε κατεύθυνση διεκδίκησης και επίλυσης των προβλημάτων μας και για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης προτάσσοντας πάντα την ικανοποίηση των αναγκών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ