Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και την εμπλοκή

Το ζήτημα της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και την εμπλοκή της χώρας μας ανέδειξε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θέτοντάς το στα προ ημερησίας διάταξης θέματα. Στην παρέμβασή του σημείωσε:

«Καταγγέλλουμε τη δολοφονία του λαού της Παλαιστίνης στη Γάζα, το έγκλημα που γίνεται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ και με την άμεση εμπλοκή της χώρας μας. Ηδη η γενοκτονία στη Γάζα καταγγέλλεται από χιλιάδες λαού σε όλο τον κόσμο, από το Καπιτώλιο, τη Νέα Υόρκη, αλλά φυσικά και από τους δρόμους της Αθήνας.

Και αυτή η καταγγελία θα συνεχιστεί με το μεγάλο συλλαλητήριο - συναυλία που οργανώνεται την επόμενη Κυριακή στο Σύνταγμα. Οπως διαδηλώσαμε και αυτήν την Κυριακή, γιατί η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι με τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ανεξάρτητο κράτος. Κόντρα στα σχέδια που καταπνίγουν αυτό το δικαίωμα, δεκαετίες τώρα. Κόντρα στους δήθεν "ευαίσθητους", που δεν έχουν όμως την ευαισθησία να δουν 3,5 χιλιάδες δολοφονημένα παιδιά, 8 χιλιάδες δολοφονημένους αμάχους.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη, κόντρα στους παπαγάλους και στη μαύρη προπαγάνδα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε, μόλις το 18% στηρίζει την πολιτική Μητσοτάκη, που έχει την ανοχή και των άλλων κομμάτων του αστικού πολιτικού συστήματος. Εμείς λέμε ότι ο αγώνας για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και η απεμπλοκή της χώρας μας από αυτό το έγκλημα είναι η σωστή θέση. Αυτήν τη θέση υιοθετεί και η πλειοψηφία του λαού μας, και με τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της αλληλεγγύης έχει τη δική του ξεχωριστή συμβολή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ