Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ
Υψώνουν τη φωνή τους και συντονίζουν τη δράση τους ενάντια στον πόλεμο

Από τις μεγάλες διαδηλώσεις στην Ιταλία
Από τις μεγάλες διαδηλώσεις στην Ιταλία
Τον αγώνα τους για να σταματήσει τώρα ο πόλεμος που αιματοκυλά τους λαούς στη Μέση Ανατολή, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, συντονίζουν με κοινή τους ανακοίνωση συνδικαλιστικές οργανώσεις από την Παλαιστίνη, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία. «Οι εργάτες του κόσμου ενωμένοι ενάντια στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Στοπ στον πόλεμο τώρα. Αλληλεγγύη στους λαούς Παλαιστίνης - Λιβάνου», τονίζουν στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν το Συνδικάτο Παλαιστίνιων Εργαζομένων Ιερουσαλήμ, το ΠΑΜΕ, η ιταλική συνδικαλιστική οργάνωση USB και τα συνδικάτα της Τουρκίας Birlesik Metal Is και Nakliyat Is.

«Για περισσότερο από έναν χρόνο από την έναρξη της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, η φωτιά του πολέμου κινδυνεύει να γενικευτεί σε όλη τη Μέση Ανατολή, με θύματα τους λαούς της περιοχής. Με την πολύμορφη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων των χωρών μας, το κράτος του Ισραήλ έχει δολοφονήσει πάνω από 40.000 Παλαιστίνιους, η πλειοψηφία αυτών γυναίκες και παιδιά. Χιλιάδες πλέον είναι οι δολοφονημένοι από το Ισραήλ και στον Λίβανο, εκατομμύρια οι πρόσφυγες σε όλη την περιοχή. Την ίδια στιγμή, το κράτος του Ισραήλ κατέχει εδώ και δεκαετίες παράνομα τα εδάφη της Παλαιστίνης, αλλά και εδάφη της Συρίας και του Λιβάνου, ανοίγει τις πύλες της κολάσεως με επιθέσεις και επεμβάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή οδηγώντας σε γενικευμένη σύγκρουση», αναφέρουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Συνδικάτα σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργατών στις χώρες μας, δεν μπορούσαμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στο έγκλημα. Οργανώσαμε και πρωτοστατήσαμε σε τεράστιες κινητοποιήσεις, μπλοκάραμε εταιρείες, βιομηχανίες, καράβια που παράγουν ή μεταφέρουν πολεμικό υλικό για τη δολοφονία του λαού της Παλαιστίνης. Με κάθε τρόπο εκφράσαμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, σταθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, απέναντι στο έγκλημα», τονίζουν.

Στηλιτεύουν παράλληλα τη στάση πολιτικών δυνάμεων, συνδικάτων και συνδικαλιστών «που κρύφτηκαν πίσω από την προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών και μιλούσαν για "ίσες αποστάσεις" ή "δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα"», υπογραμμίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό «στην πράξη λειτούργησαν και λειτουργούν σαν κομμάτι της ισραηλινής προπαγάνδας που νομιμοποιεί την κατοχή και τη γενοκτονία».

«Σήμερα, έναν χρόνο μετά, είναι ακόμη πιο αναγκαίο να δυναμώσει ο αγώνας των εργατικών συνδικάτων ενάντια σε αυτούς που στηρίζουν τον πόλεμο, που τον χρηματοδοτούν ή τον διευκολύνουν. Αυτή είναι μια επιλογή από τις κυβερνήσεις μας που κοστίζει δεκάδες δισ. δολάρια, την ίδια στιγμή που οι λαοί μας αντιμετωπίζουν την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια στα τρόφιμα και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την εκμετάλλευση και τους χαμηλούς μισθούς, την επικίνδυνη έκθεση σε πανδημίες και φυσικές καταστροφές. Δεν πρόκειται να το ανεχθούμε!», καταλήγουν οι 5 συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Με την κοινή τους ανακοίνωση διακηρύσσουν τη δέσμευσή τους να πάρουν νέες, πιο μαζικές, πιο αποφασιστικές πρωτοβουλίες για κοινή, τοπική, εθνική και διεθνή δράση «για να σταματήσουμε τη σφαγή». «Σε κάθε χώρα να δυναμώσουμε το εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα απαιτεί: Στοπ στον πόλεμο τώρα. Καμία στήριξη, καμία εμπλοκή των χωρών μας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και στη δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού. Τώρα αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ