Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Σε «επισιτιστική ανασφάλεια» εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά

Την αδυναμία όλο και περισσότερων οικογενειών να διασφαλίσουν ακόμα και την ικανοποίηση βασικών διατροφικών αναγκών (και) στην Αυστραλία καταγράφει έκθεση της οργάνωσης FoodBank Australia.

Σύμφωνα με αυτήν, πάνω από 870.000 νοικοκυριά στη χώρα πασχίζουν με δυσκολίες να εξασφαλίσουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων, με τους γονείς να παραλείπουν δικά τους γεύματα, ακόμα και για μέρες (!), προκειμένου να μην τα χάσουν τα παιδιά τους.

Πρόκειται για νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από αυτό των 30.000 δολαρίων Αυστραλίας, αριθμός αυξημένος κατά 5% σε σχέση με το 2022.

Τραγική είναι η κατάσταση για τις μονογονεϊκές οικογένειες, των οποίων τα 2/3 και άνω αντιμετωπίζουν ελλείψεις τροφίμων, σύμφωνα με την οργάνωση. Μεταξύ άλλων η έκθεση αναφέρει ότι οι περικοπές είναι αποτέλεσμα των μεγάλων ανατιμήσεων που τα τελευταία χρόνια αφορούν τη στέγαση, την Ενέργεια, την κατανάλωση βασικών ειδών για κάθε οικογένεια κ.λπ.

Η έκθεση αναφέρει πως όλο και περισσότερες οικογένειες καταφεύγουν σε ΜΚΟ για να βρουν «επισιτιστική βοήθεια», δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και πολλοί συγγενείς τους, από το ίδιο οικογενειακό περιβάλλον. Πάνω από το 50% των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα αναζητά στήριξη συχνότερα σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ