Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Αμείωτο ρέει το αίμα από διαρκείς βομβαρδισμούς κατατρεγμένων

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει το Ισραήλ τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, με ιδιαίτερη έμφαση εδώ και μέρες σε αυτό που έχει χαρακτηριστεί «γενοκτονία μέσα στη γενοκτονία», τη βάρβαρη πολιορκία του βόρειου τμήματος του παλαιστινιακού θύλακα.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν περίπου 50 Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές επιθέσεις σε μια σειρά περιοχές, ιδιαίτερα γύρω από τον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, αλλά και στην περιοχή της Χαν Γιούνις στον νότο. Στην Αλ Φαλούτζα ένας γιατρός έχασε τη ζωή του και αρκετοί διασώστες τραυματίστηκαν όταν το ασθενοφόρο τους δέχτηκε ισραηλινά πυρά.

Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επεσήμανε ότι ο ισραηλινός στρατός «αποκόπτει εντελώς τη Βόρεια Γάζα από την υπόλοιπη Λωρίδα».

Η δε Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) τόνισε ότι «εν μέσω έντονων συνεχιζόμενων εχθροπραξιών και εντολών εκκένωσης στη βόρεια Γάζα οι οικογένειες αντιμετωπίζουν αφάνταστο φόβο, απώλεια αγαπημένων προσώπων, σύγχυση και εξάντληση».

Την ίδια στιγμή ο Τζέιμς Ελντερ, εκπρόσωπος Τύπου της UNICEF, δήλωσε ότι «καθημερινά η κατάσταση των παιδιών γίνεται χειρότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα», προσθέτοντας ότι «την περασμένη βδομάδα, για πολλές μέρες σε κανένα φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια δεν είχε επιτραπεί να εισέλθει» και ότι «είμαστε μάρτυρες, σήμερα, πιθανώς των χειρότερων περιορισμών που έχουν ποτέ γίνει γνωστοί αναφορικά με την ανθρωπιστική βοήθεια (...) Το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας δεν έχει παραλάβει κανένα τρόφιμο, καμία επισιτιστική βοήθεια κατά τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου».

Ολα αυτά ενώ το «Middle East Eye» μετέδωσε ότι προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι καταστροφές στις γειτονιές της Γάζας, το Ισραήλ χρησιμοποιεί ακόμα και ρομπότ παγιδευμένα με εκρηκτικά, πυροδοτώντας τα εξ αποστάσεως και αυξάνοντας τις απώλειες μεταξύ των αμάχων. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για «ήχους έκρηξης πιο δυνατούς από τον ήχο των αεροπορικών επιδρομών, σε σημείο που η λευκή σκόνη κάλυψε ολόκληρη την περιοχή», με ρομπότ παγιδευμένα με τόνους εκρηκτικών, που καταστρέφουν ολοσχερώς 6 ή 7 σπίτια ταυτόχρονα.

Τραγικό θάνατο βρήκε χτες στο μεταξύ, στην περιοχή της Χαν Γιούνις, μαζί με εννέα μέλη της οικογένειάς του, και ο 21χρονος Παλαιστίνιος ποδοσφαιριστής Imad Abu Tima, ο οποίος το 2021 είχε εκπροσωπήσει και την Εθνική ομάδα της Παλαιστίνης κάτω των 20 ετών...

Και ενώ οι ΗΠΑ στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο με κάθε τρόπο, τη... «βαθιά ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα» εξέφρασαν οι Αμερικανοί υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας, ζητώντας από το Ισραήλ μέτρα για να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και για να αποφευχθούν νομικές ενέργειες αναφορικά με τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ - που έχει «απογειωθεί» εν μέσω της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εφτασαν στα 1,9 εκατομμύρια οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι με τις νέες ισραηλινές εντολές εκκένωσης (2024-07-03 00:00:00.0)
Δολοφονικές επιδρομές, απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας και ένταση των βασανιστηρίων στις φυλακές (2024-06-27 00:00:00.0)
Διαρκές ισραηλινό σφυροκόπημα για να μην υπάρχει μέλλον στη Γάζα (2024-01-18 00:00:00.0)
Προαναγγελίες εναλλαγής «φάσεων» ενώ συνεχίζεται το μακελειό (2024-01-17 00:00:00.0)
Χωρίς τέλος η ισραηλινή σφαγή στη Γάζα, πάνω από 17.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι (2023-12-08 00:00:00.0)
Προς νέα αντιδραστική κυβέρνηση (2009-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ