Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Οι διώξεις δεν τρομοκρατούν αλλά πυκνώνουν τις αντιδράσεις

Με αφορμή την τιμωρία των τριών φαντάρων τις τελευταίες μέρες, επειδή «τόλμησαν» να καταδικάσουν τα αυτονόητα, με αυτή την επιστολή ζητώ την άρση της τιμωρίας τους. Οι συνάδελφοί μου, όπως και όλοι οι φαντάροι, έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τα φιλειρηνικά και αντιπολεμικά τους αισθήματα πόσο μάλλον σήμερα που τα σύννεφα του πολέμου είναι όλο και πιο κοντά και η εμπλοκή της χώρας όλο και πιο βαθιά. Την ίδια στιγμή που όλοι μας ορκιστήκαμε στο να υπερασπιζόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, σήμερα βλέπουμε στρατιωτικό προσωπικό σε αποστολές πολύ μακριά από τα σύνορά μας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Να γνωρίζουν ορισμένοι πως οι διώξεις δεν τρομοκρατούν αλλά αντίθετα πυκνώνουν το κύμα αντίδρασης μέσα στα στρατόπεδα. Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες.

Στρ. ΕΛΔΥΚ Γ. Δήμος

***

Ως νέος στρατευμένος παρακολουθώ έκπληκτος τις τελευταίες εξελίξεις με τις τιμωρίες στους στρατιώτες που εκφράζουν τις απόψεις τους. Είναι αδιανόητο να τιμωρούνται στρατιώτες μόνο και μόνο επειδή λένε τη γνώμη τους. Οι στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας έχουμε γνώμη και μας αγγίζουν αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία.

Εχουμε γνώμη και επιβάλλεται να έχουμε γνώμη για όλα αυτά που συμβαίνουν και απασχολούν τη ζωή μας. Να παρθούν πίσω οι τιμωρίες των στρατιωτών, να μη στερούμαστε το δικαίωμα στην άποψη.

Στρ. (ΤΘ) ΕΛΔΥΚ Κυριάκος Ιφόγλου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ