Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χρειάζεται πολιτική απάντηση

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν υπόψη τους ότι τα περί «πλεονασμάτων» και λοιπά, που προβάλλει η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, εκτός του ότι δεν ξεπερνούν τις... προσδοκίες της κάλυψης των ελλειμμάτων... είναι και ασκήσεις επί χάρτου. Κι αυτό γιατί, όσο θα εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, θα οξύνεται το πρόβλημα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, θα επιχειρείται η μείωση των εισφορών της εργοδοσίας, θα υπονομεύεται η οικονομική βάση των Ταμείων - και θα καλούνται οι εργαζόμενοι για νέες ...θυσίες!

Να μην ξεχνάμε, επίσης, ότι η πολιτική της κυβέρνησης, της ΝΔ και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ κινείται στις ράγες των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της πλουτοκρατίας, που προβλέπουν ότι η οικονομική κατάσταση των Ταμείων θα εξετάζεται με γνώμονα «την αποτελεσματική συγκράτηση του ρυθμού αύξησης των δαπανών για συντάξεις και άλλες παροχές»!

Το κεφάλαιο χρειάζεται και θα χρειάζεται ακόμα περισσότερα κέρδη, όσο οξύνεται ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός και αυτά μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης και τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, μέσα από τη χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Αυτό είναι το ζητούμενο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αυτό επιχειρεί με τα αντιασφαλιστικά μέτρα και το χρηματοδοτικό πλαίσιο.

Η διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης, που θα απαντά στις ανάγκες των ασφαλισμένων, ο στόχος να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, που καταλήστευσαν τα Ταμεία, πρέπει να συμβαδίζει με τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, φορολόγηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, αύξηση των εισφορών των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει ακριβά τις λυκοσυμφωνίες, τα συμβόλαια της υποταγής. Γι' αυτό τώρα που οι κυβερνητικοί υπάλληλοι στη ΓΣΕΕ τολμούν να μιλούν για την υπογραφή της λεγόμενης «Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας», με την οποία προβλέπουν να σφραγίσουν την κατεδάφιση των κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, χρειάζεται ακόμα πιο αποφασιστική, μαχητική στάση και συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στην απεργιακή κινητοποίηση στις 29 ΜΑΗ, στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι σχεδιάζουν μια μακρόχρονη επίθεση ενάντια στα κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Χρειάζεται πολιτική απάντηση, που θα καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ