Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΙΟΜΑΓΝ»
Νίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση

Την άρνηση και την αναλγησία της κυβέρνησης εισέπραξαν οι εργαζόμενοι της υπό πτώχευση επιχείρησης ΒΙΟΜΑΓΝ (πρώην «Σκαλιστήρη») στο αίτημά τους να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών που τους οφείλονται, καθώς και στο να βρεθεί αξιόπιστη λύση για τη λειτουργία της επιχείρησης. Αυτά μετά από Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δημήτρη Τσιόγκα που συζητήθηκε χτες στη Βουλή.

Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, ο υφυπουργός Αλέξανδρος Καλαφάτης παραδέχτηκε ότι «η εταιρία έχει 7 δισεκατομμύρια χρέη με δεδουλευμένα 6 μηνών προς τους εργαζόμενους», σημειώνοντας όμως ότι «έχουμε μια καθαρά ιδιωτική επιχείρηση που πτώχευσε. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη ιδιωτικής εταιρίας ούτε να επανακρατικοποιησει το εργοστάσιο». Πρόσθεσε ότι «έχει γίνει προσπάθεια εξεύρεσης νέου επενδύτη» όμως δεν ανευρέθη στην αγορά, ενώ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει διαθέσει 2,5 δισεκατομμύρια για επιδόματα ανεργία και καλύπτει πλήρως την ασφάλιση των εργαζόμενων στην επιχείρηση».

Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Δημήτρης Τσιόγκας, υπενθύμισε ότι «η περιοχή του Μαντουδίου είναι από αυτές που μαστίζονται από την ανεργία» τονίζοντας ότι «στο θέμα των αποζημιώσεων δεν έχετε δώσει απάντηση. Εχει σοβαρή ευθύνη η κυβέρνηση για την ασυδοσία των βιομηχάνων που λειτουργούνε με αυτή την ανοχή», ενώ όπως είπε «υπάρχουν -μέσω του υπουργείου Εργασίας- οι διαδικασίες για να υποχρεωθεί ο εργοδότης να πληρώσει». Κατέληξε λέγοντας ότι «είναι ανάγκη να λειτουργήσει το συγκρότημα με δημόσιο ενιαίο φορέα λευκολίθου», τονίζοντας παράλληλα ότι «η προστασία των άνεργων δεν μπορεί να γίνει με την επιδότηση άλλων εργοδοτών, με προγράμματα. Αίτημα των άνεργων είναι να δίνεται το 80% του βασικού μισθού ως επίδομα ανεργίας μέχρι να βρουν δουλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ