Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Προειδοποιητική στάση εργασίας

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Ολυμπιακό Χωριό αύριο Πέμπτη 23 Μάη, από τις 7.30-9.30 πμ, ύστερα από την άρνηση των εταιριών να αποδεχτούν τα αιτήματά τους. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αύξηση των μεροκάματων, πληρωμή και ασφάλιση των δεδουλευμένων υπερωριών και αργιών, τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, να σταματήσει το «πετσόκομμα» των ενσήμων, να δρομολογηθούν λεωφορεία από τις κοινοπραξίες και να εγκατασταθούν ψύκτες νερού σε όλους τους χώρους του εργοταξίου. Το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων καλεί τους εργαζόμενους εκτός από τη στάση εργασίας να περιφρουρήσουν το 7ωρο και πενθήμερο και να δώσουν δυναμικό «παρών» στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 29 Μάη.

Στην ανακοίνωση του Παραρτήματος τονίζεται ότι οι εργοδότες αδιαφορούν για τη ζωή των εργαζομένων και καταπατούν όλα τα κατακτημένα με αγώνες δικαιώματά τους. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή δύο συνάδελφοί τους βρίσκονται στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένοι θύματα της εργοδοτικής ασυδοσίας. Ενώ παρά το ότι οι εργοδότες θα εισπράξουν παχυλά πριμ «όχι μόνο δε δίνουν αυξήσεις στους εργαζόμενους που κατασκευάζουν με γρήγορους ρυθμούς το Ολυμπιακό Χωριό, αλλά δεν τους πληρώνουν όπως πρέπει τις ατέλειωτες ώρες υπερωρίας, τη δουλιά του Σαββατοκύριακου, κατακλέβουν την ασφάλιση και δεν πληρώνουν και αυτά ακόμα τα ημερομίσθια των επίσημων αργιών».

Η στάση εργασίας καταλήγει η ανακοίνωση είναι προειδοποιητική και «αν οι εργοδότες εξακολουθήσουν να αδιαφορούν θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ