Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Μέτωπο για δωρεάν υπηρεσίες Υγείας

Πολύπλευρες δραστηριότητες της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ

Εξόρμηση ενημέρωσης για την Υγεία και την πρόταση του ΚΚΕ πραγματοποίησε στα Τρίκαλα κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής τον Χρ. Χαλκιά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στα πλαίσια της εξόρμησης, που διοργάνωσε η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, το κλιμάκιο του Κόμματος επισκέφτηκε το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων και το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, όπου είχε συναντήσεις και συζήτηση με τα Διοικητικά Συμβούλια των ιδρυμάτων και τους εργαζόμενους.

Ιδιαίτερα γόνιμος ήταν ο διάλογος που έγινε με τους εργαζόμενους για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και τον καλύτερο συντονισμό των αγώνων του λαού, με στόχο την υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος Υγείας. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν, επίσης, τα προβλήματα των δημόσιων υπηρεσιών παροχής Υγείας στα Τρίκαλα. Χαρακτηριστικά είναι ορισμένα απ' αυτά: Στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο το νέο κτίριο επέκτασής του παραμένει ανολοκλήρωτο, τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, δεν υπάρχουν Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αξονικός τομογράφος κ.ά. Τραγικές είναι οι ελλείψεις και στα Κέντρα Υγείας που υπάρχουν στο νομό.

Οπως τόνισε στις ομιλίες του ο Χρ. Χαλκιάς, τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος του δημόσιου αγαθού της Υγείας. Αναφερόμενος στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον τομέα Υγείας και της Πρόνοιας, τόνισε ότι «είναι ενταγμένες στην πολιτική της κυβέρνησης, με στόχο να παραχωρήσουν και να υποτάξουν το χώρο της Υγείας στα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Ο Χρ. Χαλκιάς, αφού υπογράμμισε ότι «οι δημόσιες υπηρεσίες περίθαλψης και πρόνοιας αντιμετωπίζονται με επιχειρηματικά κριτήρια, αγνοώντας την πρόληψη και την προαγωγή της δημόσιας Υγείας», πρόσθεσε ότι μ' αυτήν τη λογική υποβαθμίζεται το επίπεδο Υγείας για τα λαϊκά στρώματα και χειροτερεύει η κατάσταση των εργαζομένων».

Καταλήγοντας, ο Χρ. Χαλκιάς τόνισε ότι το κράτος έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ισότιμη και δωρεάν υγεία για όλους και επισήμανε την ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου, που θα διεκδικήσει δημόσια δωρεάν Υγεία προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Τέλος, ο Χρ. Χαλκιάς μίλησε σε συγκέντρωση με θέμα «Οι προτάσεις του ΚΚΕ για την Υγεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ (2022-03-15 00:00:00.0)
Περιοδείες για τη μεγάλη πολιτική εκδήλωση (2018-05-25 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων (2002-05-29 00:00:00.0)
Πλήθος τα προβλήματα των εργαζομένων (2000-02-11 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη η Πολιτική Εξόρμηση του Κόμματος (1999-12-17 00:00:00.0)
Πολιτική Εξόρμηση του ΚΚΕ στη Θεσσαλία (1998-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ