Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να επαναπροσληφθούν οι ναυτεργάτες

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκη, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων ναυτεργατών της πορθμειακής γραμμής Καβάλας - Θάσου

Υπέρ της επαναπρόσληψης των απολυμένων συνδικαλιστών και άλλων ναυτεργατών της πορθμειακής γραμμής Καβάλας - Θάσου, καθώς και της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων σ' αυτή, τάχθηκε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Εργασίας.

Ο βουλευτής επισημαίνει στην Επίκαιρη Ερώτησή του: «Σε τρομοκρατικές απολύσεις σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών ναυτικών της πορθμειακής γραμμής Καβάλας - Θάσου προχώρησαν οι πλοιοκτήτριες εταιρίες ΑΝΕΘ και ΝΕΚ - ΝΕΡ με στήριγμα το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του, προκειμένου να εμποδίσουν τη συνδικαλιστική δράση και την εφαρμογή της νομοθεσίας για τους όρους δουλιάς και ασφάλειας στα πλοία της γραμμής.

Αυτή τη στιγμή είναι απολυμένοι 5 εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της Ενωσης ναυτικών "Η ΘΑΣΟΣ", ο Γ. Γραμματέας και ο ταμίας του σωματείου. Το αδίκημα που διέπραξαν οι απολυμένοι, είναι ότι παλεύουν για την εφαρμογή των όρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας και την κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών που καταπατούν ωμά οι πλοιοκτήτες».

Ο Αγγ. Τζέκης προσθέτει: «Ενδεικτικό είναι ότι οι εργαζόμενοι που ναυτολογούνται για πρώτη φορά αλλά και αυτοί που επαναπροσλαμβάνονται μετά από άδεια, υποχρεώνονται να υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου κατά παράβαση του νόμου, να δηλώνουν στον εκπρόσωπο της εταιρίας τη μη συμμετοχή στη δράση του σωματείου, την "εργασιακή ειρήνη" και πως τα δικαιώματά τους είναι μόνο εκείνα που αναγνωρίζει η εταιρία».

Οι υπουργοί ερωτώνται: «Εάν θα παρέμβουν προκειμένου να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνδικαλιστές και οι άλλοι εργαζόμενοι στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας - Θάσου και να προστατευτούν ουσιαστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων σ' αυτή;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ