Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μηχανοκίνητη πορεία για τη Ζώνη

Γίνεται αύριο με αφετηρία τον ηλεκτρικό σταθμό, ώρα 1.30 το μεσημέρι

«Φρένο» στην πολιτική της εγκατάλειψης και της υπονόμευσης που ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ετοιμάζονται να βάλουν οι εργατοτεχνίτες, οι οποίοι βγαίνουν ξανά στους δρόμους, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για το μεροκάματο. Ολα τα σωματεία της Ζώνης αποφάσισαν αύριο Πέμπτη να διοργανώσουν μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει στις 1.30 το μεσημέρι από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και θα καταλήξει στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Η κινητοποίηση θα γίνει στα πλαίσια της παύσης εργασιών που κήρυξαν τα σωματεία από τη 1 το μεσημέρι για τα συνεργεία της Ζώνης και από τις 12.30 το μεσημέρι για τους εργατοτεχνίτες των συνεργείων που δουλεύουν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.

Η αυριανή πορεία, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία, θα είναι η αρχή. «Τα Σωματεία μας - σημειώνεται - εξετάζουν τη δυνατότητα από κοινού με άλλες δυνάμεις, που αντιστρατεύονται την πολιτική συρρίκνωσης της Ζώνης, για την οργάνωση συναυλίας - συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή του Δημήτρη Μητροπάνου και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, καλλιτέχνες που στρατεύονται σε μια δίκαιη υπόθεση και προσφέρονται να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς».

Οι εργατοτεχνίτες διεκδικούν τη δημιουργία διεύθυνσης για τη λειτουργία της Ζώνης, πολιτική προσέλκυσης και ανάθεσης εργασιών από την κυβέρνηση, τακτική επιδότηση των ανέργων με 100 ένσημα την τελευταία διετία και 250 χιλ. δραχμές το μήνα μέχρι να δοθεί δουλιά. Ακόμα συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια με 4.050 ένσημα και 500 την τελευταία 10ετία. Επίσης απαιτούν να σφραγιστούν τώρα τα βιβλιάρια του ΙΚΑ των ανέργων και απολυμένων μεταλλεργατών της Ζώνης των οποίων η ιατροφαρμακευτική κάλυψη και νοσοκομειακή περίθαλψη έληξε στις 30 Απρίλη. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδικάτου Μετάλλου, τουλάχιστον δέκα μέλη του βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας (εγκεφαλικά επεισόδια, καρκίνο, χειρουργημένοι) και κινδυνεύουν να διωχτούν επειδή δεν έχουν ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ