Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πλήθος τα προβλήματα των εργαζομένων

Περιοδεία αντιπροσωπείας της ΚΟΘ, με επικεφαλής τον Χρήστο Κόφφα και με συμμετοχή της Ηλέκτρας Ραΐζη

Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας, όπως αυτά επιμερίζονται στο χώρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Χρήστο Κόφφα , γραμματέα της Οργάνωσης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η περιοδεία, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των προεκλογικών εξορμήσεων, είχε αποτέλεσμα να αναπτυχθεί σοβαρός διάλογος με τους εργαζόμενους στον ευαίσθητο τομέα της ψυχιατρικής και να ακουστούν οι θέσεις του ΚΚΕ και για τα γενικότερα θέματα της πολιτικής και ειδικά για τη δημόσια υγεία.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο άκουσαν με προσοχή τις θέσεις του Κόμματος και συμμετείχαν σε συζήτηση και για τα προβλήματα του νοσοκομείου αλλά και γενικότερα πολιτικά θέματα, που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους σε πολλούς εργασιακούς χώρους.

Στο κλιμάκιο συμμετείχε και η Ηλέκτρα Ραΐζη , που με πρόσφατη δήλωσή της ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον ΣΥΝ και τη συμπαράταξή της με το ΚΚΕ, στην προσπάθεια οικοδόμησης του Λαϊκού Μετώπου Πάλης. Μετά το τέλος της περιοδείας δήλωσε ότι υπήρχε αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ από τους εργαζόμενους και πιο συγκεκριμένα η πρότασή του για τη δημόσια υγεία. Μιλώντας για τα αίτια που γεννούν τα προβλήματα στο χώρο, σημείωσε πως «το ψυχιατρείο δεν έχει τη θέση που θα 'πρεπε σ' αυτό τον πολύ ευαίσθητο χώρο της δημόσιας υγείας. Οι ανεπάρκειες του ιδρύματος δεν έχουν να κάνουν με την επιστημονική κατάρτιση των εργαζομένων ή με τη θέλησή τους να προσφέρουν για να γίνει το ίδρυμα καλύτερο. Εχει βασικά να κάνει με τις χρηματοδοτήσεις και τις παροχές από την πολιτεία».

Η Η. Ραΐζη τόνισε ιδιαίτερα τις ελλείψεις προσωπικού το οποίο είναι ένα φαινόμενο που, όπως είπε, παρουσιάζεται έντονα σε όλο το χώρο της δημόσιας υγείας και όχι μόνο σ' αυτό το ίδρυμα. «Η επίσκεψή μας πάντως στο ίδρυμα ήταν θετική», κατέληξε. «Μας έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους, να αντιληφθούμε τη σκέψη τους και να τους ενημερώσουμε για την πολιτική κατάσταση και τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων της υγείας που προτείνει το Μέτωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ