Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Δε δικάζονται οι αγώνες και το δίκιο

Οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων της γενιάς της Αντίστασης και των οικοδόμων

Με την έναρξη της συγκέντρωσης στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Νίκος Τερζόγλου, ο οποίος υπενθύμισε στην ομιλία του το κύμα των διώξεων που υπέστη ο «Ριζοσπάστης», στη μακρόχρονη αγωνιστική του ιστορία και ιδιαίτερα στην περίοδο της Κατοχής, που είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία του, γιατί καλούσε το λαό να αντισταθεί και να παλέψει.

«Και τότε ο "Ριζοσπάστης" ξεκινούσε από τα υπόγεια και χέρι με χέρι, από τσέπη σε τσέπη παράνομα κυκλοφορούσε και διαλαλούσε την αλήθεια. Εμείς οι αντιστασιακοί - συνέχισε ο ομιλητής - δεν ανεχόμαστε την ποινικοποίηση και την καταστολή των δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας, δεν ανεχόμαστε να φιμωθεί ο "Ριζοσπάστης". Γιατί είναι από τα λίγα δημοσιογραφικά όργανα που πάντα στάθηκε στο πλευρό μας. Πάντα υποστηρίζει τους αγώνες μας για την ολοκλήρωση της ηθικής και υλικής αποκατάστασης της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει θετικά, αλλά προσπαθεί και με την ευκαιρία των εκλογών ξανά να ξεγελάσει και να εκμεταλλευτεί τους αντιστασιακούς. Λοιπόν, όχι, εμείς σταθήκαμε και στεκόμαστε και θα σταθούμε στο πλευρό εκείνων των δυνάμεων που μας υποστηρίζουν και που πρωτοπορία τους είναι το ΚΚΕ και όργανό του ο "Ριζοσπάστης", ο οποίος βοηθά να φτάσει η φωνή της αλήθειας στους εργαζόμενους. Καλούμε την κυβέρνηση, έστω κι αυτή τη στιγμή, να αναλογιστεί τις ευθύνες που επωμίζεται εξακολουθώντας να καλύπτει πλήρως όλες τις απαράδεκτες συμπεριφορές του υπουργού Δικαιοσύνης».


Καταλήγοντας ο Ν. Τερζόγλου δήλωσε ότι «εμείς οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ θα σταθούμε αποφασιστικά στο πλευρό του "Ριζοσπάστη" και κάθε άλλου εντύπου ή δημοσιογράφου που διώκεται από τον Γιαννόπουλο, θυμίζοντάς μας άλλες εποχές».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Δημήτρης Βανδώρος, ο οποίος σημείωσε πως τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας ανελέητης επίθεσης από την κυβέρνηση και την εργοδοσία σε όποιον αντιστέκεται, σε όποιον πολεμά κατά της αντιλαϊκής και αντεργατικής τους πολιτικής. «Οι αγρότες - συνέχισε - οδηγούνται στα "Αγροτοδικεία", οι μαθητές με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου στους εισαγγελείς, οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται και διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλιά, βιντεοσκοπούνται ή σέρνονται στα δικαστήρια. Πρόσφατα έσυραν στα δικαστήρια και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, γιατί τόλμησαν οι οικοδόμοι να ψηφίσουν κατά μερικές χιλιάδες παραπάνω στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου. Τώρα έχουμε απανωτά χτυπήματα στο "Ριζοσπάστη", στόχος τους δεν είναι να δικάσουν μόνο την εφημερίδα, στόχος τους είναι η ελευθεροτυπία. Τα βρώμικα σχέδιά τους για χτύπημα του "Ρ" βρίσκονται στα πλαίσια των αποφάσεών τους για τσάκισμα των αγώνων των εργαζομένων και του λαού μας, στις επιδιώξεις τους να βάλουν στο γύψο τις αντιστάσεις τους για να μπορέσουν ανενόχλητα να περάσουν τα σχέδια και τις επιλογές των αφεντικών τους».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, σε όλους όσοι βιάζονται να ελπίσουν ότι θα βάλουν την "ταφόπλακα" στο λαϊκό κίνημα, πως: Ματαιοπονούν και πως είμαστε αποφασισμένοι να χαλάσουμε όλα τους τα σχέδια, χτίζοντας το δικό μας μέτωπο για ένα καλύτερο αύριο, ένα αύριο που μας ανήκει».


Καταλήγοντας υπογράμμισε πως ο «"Ριζοσπάστης" δε δικάζεται, γιατί δε δικάζονται οι αγώνες και το δίκιο. Τα βρώμικα σχέδιά τους για φίμωση της φωνής μας θα πέσουν στο κενό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ