Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας

Ξεκίνησε χτες το βράδυ με πούλμαν και νταλίκες από τα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης Πολίχνης Θεσσαλονίκης η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το γειτονικό λαό της Γιουγκοσλαβίας, που συγκέντρωναν μήνες τώρα οι Επιτροπές Ειρήνης της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και η Αντιπολεμική Επιτροπή Θάσου.

Στην αποστολή συμμετέχουν 12 άνδρες και γυναίκες, μέλη των Επιτροπών Ειρήνης και των φορέων του νησιού της Θάσου (εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, κοινωνικοί φορείς κλπ.) που συμμετέχουν στην Αντιπολεμική Επιτροπή. Η αποστολή μεταφέρει 8 τόνους φάρμακα και τρόφιμα, που θα παραδοθούν στο χωριό Γκρινιάτσα σε μικρή απόσταση από το Βελιγράδι, όπου υπάρχουν καταυλισμοί που φιλοξενούν πρόσφυγες από πολλές περιοχές της Γιουγκοσλαβίας. Η 12μελής αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από την υπουργό Προσφύγων της Γιουγκοσλαβίας Μορίνα Μπρατίσλαβα. Αρχικά θα συναντηθούν στο υπουργείο, ενώ στη συνέχεια τα μέλη της επιτροπής θα επισκεφτούν καταυλισμούς προσφύγων και περιοχές που κατέστρεψαν οι «ανθρωπιστικές» βόμβες του ΝΑΤΟ.

Με δήλωσή της στο «Ρ» για τη σημασία της αποστολής μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, η Αννα Παναγιωτοπούλου, γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Πολίχνης Θεσσαλονίκης, σημείωσε: «Μεταφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γιουγκοσλαβία γιατί ο πόλεμος στην ουσία δεν τελείωσε. Αντίθετα συνεχίζεται ενάντια στο λαό της μαρτυρικής χώρας με πολλούς τρόπους, μεταξύ αυτών και με οικονομικό αποκλεισμό. Υπάρχει, λοιπόν, ανάγκη να δώσουμε όση υλική και ηθική βοήθεια μπορούμε στα θύματα του ιμπεριαλισμού. Η απλόχερη ανταπόκριση των πολιτών, όλη αυτή την περίοδο συγκέντρωσης της βοήθειας, απέδειξε ακόμη μια φορά τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας και την απόφασή του να μην επιτρέψει τη συνέχιση και επέκταση του πολέμου σε ολόκληρη τη Βαλκανική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ