Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Μαχητικές εκδηλώσεις

Κάτω τα χέρια από το «Ριζοσπάστη», απαίτησαν μαχητικά χθες βράδυ οι δημότες της Αλεξανδρούπολης, που, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, συμμετείχαν στην πορεία - πικετοφορία διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική διώξεων που ακολουθεί η κυβέρνηση και στην απαράδεκτη επίθεση του υπουργού της Ε. Γιαννόπουλου εναντίον του «Ριζοσπάστη» και του ΚΚΕ.

Οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης, όπου μαζικά και αποφασιστικά κατήγγειλαν την προσπάθεια φίμωσης του «Ριζοσπάστη», της μόνης εφημερίδας που στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού.

Οι διαδηλωτές με τις πικέτες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία προειδοποιούσαν πως «σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια απ' τους κομμουνιστές», «η τρομοκρατία δε θα περάσει κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"», διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και μετέφεραν το μήνυμα αντίστασης. Παράλληλα, πραγματοποίησαν πλατιά εξόρμηση, μοιράζοντας προκηρύξεις, με τις οποίες καλούσαν το λαό της πόλης να καταδικάσει τις διώξεις που ασκεί η κυβέρνηση και τα «πρωτοκλασάτα» στελέχη της, ενάντια σε κάθε εκφραστή διαφορετικής άποψης που παλεύει κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της

Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν δυναμικά, σημειώνοντας πως το μπαράζ διώξεων εναντίον του «Ριζοσπάστη» είναι κατευθυνόμενες και ύπουλες και στόχο έχουν το χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών. Επισημαίνει ότι αποτελεί συνέχεια των σχεδίων της κυβέρνησης, της ολιγαρχίας και των μηχανισμών τους για την τρομοκράτηση και την κατασυκοφάντηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την καταστολή της πρωτοπόρας πολιτικής δράσης του ΚΚΕ και κάθε φωνής που αντιστέκεται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ