Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο «φιρμάνι» Γιαννόπουλου

Επιμένει να προκαλεί ο Ε. Γιαννόπουλος, που, ενώ ως υπουργός Δικαιοσύνης θα έπρεπε να διαφυλάττει το κύρος των θεσμών, να προστατεύει την ελευθεροτυπία και τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, έσυρε το χορό της προσβολής και καταπάτησής τους. Χτες, στην εφημερίδα μας έφτασε το νέο του «φιρμάνι», ανακοίνωση που επιδόθηκε από δικαστικό επιμελητή, με την οποία (ξανα)λασπολογεί ασύστολα εναντίον του ΚΚΕ και της Διεύθυνσης της εφημερίδας.

Μεταφέρουμε ορισμένες από τις συκοφαντίες που εκτοξεύει, αποκαλυπτικές του ύφους και του ήθους του «θιγμένου» υπουργού. Λέει ανάμεσα στα άλλα, διαστρεβλώνοντας παντελώς την πραγματικότητα, κάνοντας το άσπρο - μαύρο: «Το ΠΓ του ΚΚΕ συνεχίζει καθημερινά την ψευδολογία, την κακοποίηση της αλήθειας και την εξαπάτηση του αναγνωστικού κοινού κοντά στην ασέβεια που επιδεικνύει στους νόμους και το σύνταγμα, την πολιτική ευπρέπεια και την πολιτική και κομματική ηθική, που αποτελούν αυτά τα βάθρα της λειτουργίας της δημοκρατίας, αποκρύπτοντας, με δόλιο τρόπο, την πραγματικότητα και την αλήθεια όπως προαναφέρθηκε, σχετικά με την αιτία της κατάθεσης μηνύσεων και αγωγών, για το πότε και γιατί έγινε τούτο για να σταματήσει ο κατήφορος της συνεχιζόμενης συκοφαντίας και ύστερα ακόμη και από την καταδίκη του Θ. Κατριβάνου από το Δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμηση. Το ΚΚΕ δεν είναι πάνω από το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Δεν είναι κάποιο πολιτικό σώμα ιδιότυπης ασυλίας»!!!

Φωνάζει ο κλέφτης, δηλαδή, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, μιλάει για «ασυλία» αυτός που την απολαμβάνει σε όλο της το μεγαλείο και εξυβρίζει ανενόχλητος όποιον θέλει και όποτε θέλει. Οσο για τα περί «ασέβειας στην πολιτική ευπρέπεια, πολιτική και κομματική ηθική και δημοκρατία», ας μην τα σχολιάσουμε καλύτερα.

Αμέσως μετά σειρά παίρνουν ο Διευθυντής και ο Εκδότης της εφημερίδας, Δημήτρης Κουτσούμπας και Στέφανος Λουκάς, τους οποίους τολμά να αποκαλέσει «αυτοαποκαλούμενους κομμουνιστές», οι οποίοι κατά το νοσηρό σκεπτικό του Ε. Γιαννόπουλου «διά του "Ρ" κινητοποιούν το κομματικό δυναμικό που διαθέτουν σε σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα (ολίγιστα κατ' αριθμόν - έναντι της συντριπτικής πλειοψηφίας ομοίων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ), και πολίτες ανενημέρωτους και εξαπατώμενους από τον "Ρ" με σκοπό να εκδίδουν "ανακοινώσεις συμπαράστασης" προς τον διωκόμενο, τάχα, και αθώο "Ριζοσπάστη - το όργανο πάλης του Λαού για τα ζητήματά του", που βάλλεται, δήθεν, άδικα, από τον Γιαννόπουλο, ο οποίος, επιδιώκει, να εμποδίσει, τάχα, την πολιτική κριτική, τη διάδοση των ειδήσεων και την περιγραφή του ρεπορτάζ της εφημερίδας, αποκρύπτοντας δολίως και παρανόμως τη βοώσα αλήθεια».

Πριν περάσουμε να δούμε την «αλήθεια», όπως τη βλέπει ο Ε. Γιαννόπουλος, ορισμένα σχόλια. Ο εν λόγω κύριος είναι πολύ μικρός για να πιάνει στο στόμα του τους κομμουνιστές και τον «Ριζοσπάστη». Είναι πολύ μικρός για να ειρωνεύεται ως «ανενημέρωτους και εξαπατώμενους πολίτες» τις προσωπικότητες που έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους στον «Ρ». Γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ανάμεσα και στις προσωπικότητες και στους φορείς που τάχθηκαν στο πλευρό της εφημερίδας είναι πάρα πολλοί αυτοί που «δεν πρόσκεινται στο ΚΚΕ» και που πάνω από κόμματα και συμφέροντα βάζουν το χρέος τους να υπερασπίσουν τα θιγόμενα από τον Ε. Γιαννόπουλο δημοκρατικά δικαιώματα.

Η αλήθεια κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης

Θαυμάστε τώρα πώς εκλαμβάνει την προαναφερθείσα «αλήθεια» ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Η συκοφαντία και η λάσπη που εξαπέλυσε ο "Ρ" υπό την καθοδήγηση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ από τον Οκτώβριο - Νοέμβριο 1999 με μία άνευ προηγουμένου βρώμικη συμπεριφορά, τη συνέχισε την παραμονή της δίκης, κατά τη δίκη και μετά τη δίκη και την καταδίκη σε 15μηνη φυλάκιση του Θ. Κατριβάνου για συκοφαντική δυσφήμηση. Η κατάθεση μηνύσεων και αγωγών εκ μέρους του κ. Γιαννόπουλου έγινε, όπως προλέχθηκε, για να σταματήσουν το δημοσιογραφικό κατήφορο της πολιτικής ανηθικότητας και της λάσπης κατά τη μεταφλωράκεια - κακοήθη πρακτική τους, πλην εις μάτην»!

Βέβαια, είναι γνωστό, πασίγνωστο και καταδικασμένο ήδη στη συνείδηση του λαού ποιος δέχεται καθοδήγηση, από ποιον και με ποιον σκοπό στη συγκεκριμένη υπόθεση. Σε ό,τι αφορά στην «πολιτική ανηθικότητα» έχει ήδη κριθεί ποιος διεκδίκησε με τις πράξεις του και κέρδισε το χαρακτηρισμό αυτό.

Ακολούθως η ανακοίνωση του Ε. Γιαννόπουλου έχει ως εξής: «Σε τέτοια δε ηθική - πολιτική κατάπτωση έφτασε το ΠΓ του ΚΚΕ ώστε να αρνηθεί να δημοσιεύσει ο "Ρ", εφαρμόζοντας το νόμο, την αποκατάσταση της αλήθειας, η οποία συνίσταται στη δημοσίευση γιατί έγιναν οι μηνύσεις και οι αγωγές και πότε και δη για τα συκοφαντικά κείμενα που δημοσιεύθηκαν στο "Ρ" ως ακολούθως...». Και συνεχίζει αναφέροντας τα δημοσιεύματα με τίτλους: «Κυβέρνηση αίσχος - η σκοπιμότητα καταδίκασε τον Θόδωρο Κατριβάνο», «Δίκη Κατριβάνου - Γιαννόπουλου, Επεσαν ολοκληρωτικά οι "μάσκες"», «Κι όμως, τον καταδίκασαν».

Εν συνεχεία μας κατηγορεί επειδή, όπως ισχυρίζεται, «στήριξαν τις συκοφαντίες του Θ. Κατριβάνου κατά τρόπο ανενδοίαστο ευθύς αμέσως. Στις τρεις δε κατά σειράν τότε Οκτώβριος - Νοέμβριος 1998 κοινοποιηθείσες με δικαστικό επιμελητή διαμαρτυρίες του κ. Γιαννόπουλου προς τον "Ρ", αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν, κόντρα προς το νόμο και την ηθική, δημοκρατική, πολιτική και δημοσιογραφική τάξη»!!!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε ότι ο υπουργός ψεύδεται. Το εξώδικο με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 1998 για την «αποκατάσταση της αλήθειας» που απέστειλε ο Ε. Γιαννόπουλος στην εφημερίδα μας, βρίσκεται στο φύλλο της Τετάρτης, 4 Νοέμβρη 1998, στη σελίδα 9. Βέβαια, ο «Ριζοσπάστης» δεν πρόκειται να απολογηθεί γιατί φιλοξένησε, ως όφειλε, τις δηλώσεις του Θ. Κατριβάνου. Ομως, το εξώδικο του κ. Γιαννόπουλου - τα πιο σημαντικά του τμήματα για να ακριβολογήσουμε, διότι ήταν πολυσέλιδο - δημοσιεύθηκε και συνοδευόμενο από τον ολιγόλογο πολιτικό σχολιασμό της εφημερίδας κατέλαβε μια ολόκληρη σελίδα της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ