Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Ενίσχυση του ΚΚΕ, άνοδος του «Ρ» η καλύτερη απάντηση

Μέγα πλήθος στο χτεσινό  συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΝΕ Αχαΐας του Κόμματος στην Πάτρα

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές και η άνοδος της κυκλοφορίας του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ θα είναι η καλύτερη και πιο οδυνηρή απάντηση για τα αντικομμουνιστικά κυβερνητικά επιτελεία, που επιχειρούν να χτυπήσουν το ΚΚΕ για να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται στην πολιτική τους. Αυτό τόνισε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΝΕ Αχαΐας του Κόμματος, με αφορμή τη δίωξη του «Ριζοσπάστη».

Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης πολλοί κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος και δημοκράτες πολίτες αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και συμμετείχαν μαχητικά στο συλλαλητήριο. Μεγάλη ήταν η συγκίνηση των αντιστασιακών, καθώς ο πρόεδρος του Παραρτήματος Πάτρας της ΠΕΑΕΑ Νίκος Θεοφιλάτος στο χαιρετισμό του σημείωνε πως η μεγαλύτερη απόδειξη πως ο Γιαννόπουλος δεν έχει σχέση με την Αντίσταση είναι πως δε γνωρίζει ότι οι αντιστασιακοί δε φοβήθηκαν χειρότερες απειλές σε πιο μαύρα χρόνια και τώρα είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν το «Ριζοσπάστη», αλλά και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Φώτης Κατσικαρώνης εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών της Πάτρας, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να ανακόψουν τον αυταρχικό και αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης υπερασπιζόμενοι τον «Ριζοσπάστη».

Προσκλητήριο σ' όσους ανησυχούν

«Απευθύνουμε προσκλητήριο όλων όσοι ανησυχούν από τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης» σημείωσε στην ομιλία του ο Κ. Παρασκευάς, προσθέτοντας πως «η επίθεση στον "Ριζοσπάστη" δεν είναι επίθεση μόνο ενάντια στο ΚΚΕ, ενάντια στους κομμουνιστές. Πρόκειται για γενικότερο δημοκρατικό πρόβλημα. Δεν είναι μια υπόθεση Γιαννόπουλου - "Ριζοσπάστη". Είναι επίθεση που εκπορεύεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι υπόθεση στην οποία είναι άμεσα μπλεγμένος ο Κ. Σημίτης, γιατί ο Γιαννόπουλος δεν ενεργεί μόνος του. Αυτό αποδεικνύεται από την άρνηση του πρωθυπουργού να δεχτεί την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Δεν είναι μια τυχαία αντίδραση ενός γραφικού και ξεμωραμένου υπουργού όπως ορισμένοι πιστεύουν. Είναι ενέργεια στα πλαίσια μιας σχεδιασμένης επίθεσης για το χτύπημα του ΚΚΕ. Επιχειρούν τώρα να χτυπήσουν το ΚΚΕ, το φρούριο των δημοκρατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, ώστε στη συνέχεια πιο εύκολα να χτυπήσουν συνολικότερα το λαϊκό κίνημα». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης, τονίζοντας: «Καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Δεν είμαστε υπερβολικοί, δεν κινδυνολογούμε. Η κυβέρνηση Σημίτη έχει μεγάλες αποκλειστικές ευθύνες για τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Για τη στάση της απέναντι σε όσους αγωνίζονται, σε όσους αντιστέκονται. Εχει ήδη μια κατάμαυρη Βίβλο αντιδημοκρατικών μέτρων που δείχνουν τον πραγματικό της χαρακτήρα και το μίσος που θρέφει για όσους αντιστέκονται και σηκώνουν κεφάλι στις αντιλαϊκές της επιλογές. Ενδεικτικά θυμίζουμε:

  • Πάνω από 10.000 αγρότες σέρνονται στα "Αγροτοδικεία".
  • Δεκάδες συνδικαλιστές σέρνονται στα δικαστήρια με βαρύτατες κατηγορίες.
  • "Μαθητοδικεία" για ανήλικα παιδιά στήνονται σ' όλη την Ελλάδα.
  • Οι κινητοποιήσεις βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές η μία μετά την άλλη.
  • Σήμερα συνέλαβαν 5 συνδικαλιστές (απολυμένους άνεργους) της ΒΙΟΜΑΓΝ, γιατί σχεδίαζαν να διαμαρτυρηθούν στην Εθνική Οδό, και ξυλοκόπησαν τους εργάτες.

Σας καλούμε να μην επιτρέψετε να συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος.Δεν είναι τυχαίο ότι το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι "το ΚΚΕ κινείται στα όρια της νομιμότητας". Στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν το λαό. Να κρύψουν τις ευθύνες τους.Προσπαθούν να κάνουν το λαό να ξεχάσει:

  • Οτι δεν τους νομιμοποίησε κανένας και ποτέ να εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.
  • Να μετατρέπουν τη χώρα σε προγεφύρωμα των δολοφόνων του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.
  • Δεν τους νομιμοποίησε κανένας να δέχονται και να ψηφίζουν τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.
  • Να φτιάχνουν μισθοφορικούς στρατούς.
  • Να ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία.
  • Να καταπατούν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Είναι φανερό ότι όταν μιλούν για νομιμότητα εννοούν την ασυδοσία των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστών. Εννοούν την επιβολή της θέλησης των πλουτοκρατών με κάθε μέσο στους εργαζόμενους, στο λαό. Εννοούν ότι αδιαμαρτύρητα πρέπει να υποτάσσονται οι νέοι σ' όλες τις επιδιώξεις τους. Αυτό το χατίρι δε θα τους γίνει. Το ΚΚΕ δε θα υποστείλει ούτε για μια στιγμή τη σημαία της αντίστασης, της πάλης για τα δικαιώματα του λαού ενάντια σε κάθε μορφής αδικία για την κοινωνική προκοπή, για το σοσιαλισμό.Ο πιο ασφαλής, ο πιο σίγουρος τρόπος να καταδικαστεί αυτή η πολιτική της κυβέρνησης είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Απρίλη. Η πιο πλατιά καθημερινή διακίνηση και αύξηση της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη"».

Αυτή είναι η Ελλάδα που υπόσχονται

Αναφερόμενος στις εκλογές της 9ης Απρίλη, ο Κ. Παρασκευάς τόνισε:«Ο λαός πρέπει να πάει στην κάλπη με συγκεκριμένα κριτήρια. Να μην τον μπερδέψουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Ολοι πρέπει να σκεφθούν την επόμενη μέρα των εκλογών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει στις εκλογές με τα συνθήματα "Ισχυρή κυβέρνηση - ισχυρή Ελλάδα". Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι ισχυρή κυβέρνηση σημαίνει ακόμα πιο σκληρή, ακόμα πιο σφοδρή επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων τους. Ισχυρή κυβέρνηση σημαίνει πιο ισχυρός αυταρχισμός. Πιο ισχυρή η οικονομική ολιγαρχία. Πιο ισχυρές οι παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Πιο αδύνατος ο εργαζόμενος λαός και το λαϊκό κίνημα. Ισχυρή Ελλάδα εννοούν την Ελλάδα των τραπεζιτών με τα 1,3 τρισ. κέρδη το 1999 μόνο από το χρηματιστήριο. Η "ισχυρή Ελλάδα" του ΠΑΣΟΚ είναι η Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας, της αμορφωσιάς, της μαστούρας. Αυτή είναι η Ελλάδα που υπόσχονται. Η πραγματική πολιτική αντιπαράθεση σήμερα δεν είναι ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ανάμεσα στα δύο αυτά κόμματα που ευαγγελίζονται, το καθένα με το δικό του τρόπο, μια τέτοια Ελλάδα δεμένη στο άρμα του ιμπεριαλισμού και των μονοπωλίων. Η πραγματική αντίθεση βρίσκεται στο αν θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο αυτό που έχει δοκιμαστεί και έχει φέρει τόσα δεινά για το λαό. Το δρόμο που επιφυλάσσει ακόμα χειρότερες μέρες είτε με ισχυρό ΠΑΣΟΚ είτε με ισχυρή ΝΔ. `Η αν θα ανοίξουμε τον άλλο δρόμο, αυτόν του λαϊκού μετώπου, της λαϊκής διακυβέρνησης με ισχυρό ΚΚΕ».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, όπου αντήχησε η απόφαση των παλιών, αλλά και των πολλών νεαρότερων κομμουνιστών πως «η τρομοκρατία δε θα περάσει. Κάτω τα χέρια από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση να διαβάσει την Ιστορία η οποία δείχνει πως το ΚΚΕ δε λύγισε απ' την τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ