Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαίας

Με επιστολή τους προς το «Ριζοσπάστη», ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Α. Κουκουρίκος και Β. Ζωίδης, αντίστοιχα, διαψεύδουν χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας και αναφέρουν ότι ουδέποτε υπήρξε απόφαση του Σώματος, που στρέφεται κατά της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου (αναφέρεται στις 2 μηνύσεις, 2 αγωγές και 1 εξώδικο κατά του «Ρ»), διότι ουδέποτε συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αλήθεια είναι πως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Β. Ζωίδης, αρνήθηκε να θέσει προς συζήτηση το κείμενο που κατέθεσε ο κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος Πασχάλης Τσαμπάζης, με το οποίο καταγγελλόταν η επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης κατά του «Ριζοσπάστη», που «αποτελεί επίθεση κατά της ενημέρωσης και της πληροφόρησης του λαού, της άσκησης πολιτικής κριτικής και του δικαιώματος τοποθέτησης επί λόγων και έργων των πολιτικών προσώπων, ιδιαίτερα αυτών που ασκούν εξουσία». Μάλιστα, το κείμενο σημείωνε πως «τέτοιου είδους επιθέσεις ανοίγουν τον επικίνδυνο δρόμο των πολιτικών διώξεων όχι μόνο κατά των εφημερίδων, αλλά και εναντίον κάθε ανθρώπου που αντιστέκεται, διαφωνεί, διαμαρτύρεται και αγωνίζεται».

Μετά την άρνηση λοιπόν του Β. Ζωίδη (ΠΑΣΟΚ) να θέσει προς συζήτηση το κείμενο, επικαλούμενος την απουσία του δημάρχου, Α. Κουκουρίκου (ΠΑΣΟΚ), 12 από τους 17 παρόντες δημοτικούς συμβούλους (ανάμεσά τους και σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου), υπέγραψαν το ψήφισμα. Αξίζει να αναφέρουμε πως το ΔΣ του Δήμου Πυλαίας είναι 19μελές. Οπότε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων εκφράστηκε υπέρ του δικαιώματος της ελευθεροτυπίας και κατά της επίθεσης του υπουργού Δικαιοσύνης εναντίον του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ