Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές

Η απόδοση ευθυνών για το χειρισμό του θέματος Αβραμόπουλου «κρατιέται» για μετά τις εκλογές

Να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η άρνηση του Δ. Αβραμόπουλου να συστρατευτεί προεκλογικά, επιχειρεί με κάθε τρόπο η ηγεσία της ΝΔ. Η προεκλογική περίοδος και η ανάγκη για ενωτική εμφάνιση του κόμματος μπροστά στην κάλπη την υποβοηθά για την επίτευξη του στόχου της, αλλά οι πάντες «κρατούν» το θέμα ανοιχτό για μετά τις εκλογές, ιδιαίτερα μετά από μια νέα εκλογική ήττα. Ηδη βγαίνουν στον αέρα οι πρώτες αιχμές από στελέχη για το χειρισμό του θέματος από τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος όμως εμμένει αυστηρά στη γραμμή των χαμηλών τόνων, της αποφυγής των προσωπικών επιθέσεων και της φυγής προς τα εμπρός, επιστρατεύοντας διάφορα επιχειρήματα, όπως ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται από τη στάση του ενός ή του άλλου στελέχους και ότι η μάχη θα εξαρτηθεί από την προσφορά όλων. Μάλιστα το σύνθημα που θα πλασαριστεί τις επόμενες ημέρες κάνει λόγο για «λαϊκή πανστρατιά». Η οργή που υπάρχει στους οπαδούς της ΝΔ, κυρίως εξαιτίας της διάψευσης των προσδοκιών που τους είχαν δημιουργήσει, δε στρέφεται μόνο ή κυρίως κατά του δημάρχου όσο κατά του προέδρου της ΝΔ για τον «επικοινωνιακό» χειρισμό του θέματος. Την ίδια στιγμή ξετυλίγεται «υπόγεια» μια τεράστια εκστρατεία φθοράς εναντίον του Δ. Αβραμόπουλου, με στόχο να αποδυναμωθεί και αποκλειστεί από τα μετεκλογικά παιχνίδια εξουσίας στη ΝΔ.

Η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία έχει ανεβάσει τις μετοχές της στο εσωκομματικό παιχνίδι, δε δίστασε χθες να επιρρίψει έμμεσα πλην σαφώς ευθύνες στον Κ. Καραμανλή, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε κατά του Δ. Αβραμόπουλου αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι δευτεροκλασάτο στέλεχος που «ταιριάζει» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δε νομίζω -είπε στον «Φλας»- πως ήταν και η πιο επιτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική, ο χειρισμός της υπόθεσης Αβραμόπουλου. Ενώ για το δήμαρχο είπε ότι «είναι πολύ δύσκολη απόφαση να μπει κανείς στην κεντρική πολιτική σκηνή και ο κ. Αβραμόπουλος επέλεξε να συνεχίσει να υπηρετεί το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε χθες ότι «ο κ. Αβραμόπουλος έκανε την επιλογή του, η ΝΔ τραβά μπροστά».

Ο ίδιος ο Δ. Αβραμόπουλος επιχείρησε με συνέντευξή του στην «Απογευματινή» να μετριάσει την πολιτική ζημιά μεταξύ των οπαδών και ψηφοφόρων της ΝΔ. Ετσι δηλώνει ότι «η ΝΔ μπορεί να νικήσει και χωρίς εμένα, έχει αρχηγό και μάλιστα νέο, δυναμικό και ικανό», επαναλαμβάνει ότι «εκπροσωπεί την παράταξη, σε αυτήν ανήκει και στο όνομά της διεξήγαγε δύο νικηφόρες εκλογές και θα συνεχίσει να το κάνει» και καταλήγει λέγοντας ότι «η ΝΔ μπορεί να νικήσει αλλά πρέπει να το πιστέψει πάνω απ' όλα η ίδια». Την απόφαση του δημάρχου ερμήνευσε «αυθεντικά» ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος δήλωσε ότι η επιλογή του συνδέεται πρώτον «με την πρόβλεψη ότι η ΝΔ θα ηττηθεί στις εκλογές και άρα δεν έχει ζωτικό ρόλο στη ΝΔ, αφού δε θα είναι κυβέρνηση» και δεύτερον, επειδή κατάλαβε ότι το κόμμα της ΝΔ έχει μετεξελιχθεί σε κόμμα δύο οικογενειών, του Καραμανλή και του Μητσοτάκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ