Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συζήτηση για τα προεκλογικά ζητάει η Νέα Δημοκρατία

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με θέμα «τους όρους και τις προϋποθέσεις της προεκλογικής αντιπαράθεσης των κομμάτων» ζητάει με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ο Κ. Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην επιστολή του τονίζει ότι κατά την προεκλογική περίοδο πρέπει να αποφευχθούν οι συχνές μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις των κομμάτων και να γίνει διάλογος με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών με ίσους όρους. Επίσης, να γίνει ουσιαστικός έλεγχος του συνόλου των προεκλογικών δαπανών, αρχής γενομένης από τη μέρα προαναγγελίας των εκλογών και να γίνει αγορά ραδιοτηλεοπτικού χρόνου από το κράτος και κατανομή του σε κόμματα. Τέλος, ο Κ. Καραμανλής ζητάει να υπάρξει άμεση συμμόρφωση της κρατικής τηλεόρασης στη συνταγματική επιταγή για μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων με αμεροληψία και ίσους όρους.

Η συζήτηση θα γίνει μέχρι τις 13 του Μάρτη που διαλύεται η Βουλή, ενώ όπως είναι γνωστό εκκρεμεί ανάλογη πρόταση του ΚΚΕ για συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τον πρωτοφανή αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ