Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ - ΜΜΕ
Κωλυσιεργούν για να μην αλλάξει τίποτα

Αντ. Σκυλλάκος: Η επόμενη συνεδρίαση να είναι η τελευταία. Διαφαίνεται μια συναίνεση κυβέρνησης και ΝΔ για τις τελικές αποφάσεις

Η συμπαιγνία κυβέρνησης και ΝΔ, με στόχο να κόψουν και ράψουν στα μέτρα τους τους όρους της προεκλογικής αντιπαράθεσης, έγινε φανερή, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής. Ταυτόχρονα, με τη μέθοδο της κωλυσιεργίας, η κυβέρνηση επιδιώκει να μην αλλάξει ουσιαστικά το σημερινό απαράδεκτο και ανισότιμο καθεστώς προβολής των θέσεων των κομμάτων από τα ΜΜΕ, ακριβώς επειδή εξυπηρετεί τις επιδιώξεις και τους κομματικούς εκλογικούς στόχους της. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη Διακομματική, Αντώνης Σκυλλάκος, κατήγγειλε την τακτική της κωλυσιεργίας και τη διαφαινόμενη συναίνεση με τη ΝΔ και απαίτησε η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη, να είναι τελευταία. «Φαίνεται καθαρά - τόνισε ο Αντ. Σκυλλάκος - ότι η κυβέρνηση δε θέλει να αλλάξει τίποτα, γιατί θέλει να μονοπωλήσει την κρατική τηλεόραση και να μοιραστεί με τη ΝΔ τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια. Δεν μπορούμε να δεχτούμε, σαν ΚΚΕ, άλλη κωλυσιεργία. Η επόμενη συνεδρίαση να είναι η τελευταία. Εκτιμούμε ότι προχωρά μια συναίνεση με τη ΝΔ για τις τελικές αποφάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή σύσκεψη, διαφάνηκε η πρόθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αυξήσουν σημαντικά το ποσοστό εξόδων των κομμάτων και υποψηφίων με έμμεσο τρόπο, να μην υπολογίζονται δηλαδή ο ΦΠΑ, οι ειδικοί φόροι και το αγγελιόσημο. Το ΚΚΕ, αλλά και οι εκπρόσωποι των ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ τάχθηκαν κατά της αύξησης. Επιβεβαιώθηκε, επίσης, η πρόταση να απαγορευτεί η πολιτική διαφήμιση για υποψήφιους βουλευτές από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αλλά όχι και η πολιτική διαφήμιση των κομμάτων, στην οποία η κυβέρνηση επιμένει. Στο ζήτημα που τέθηκε, τι θα γίνει, δηλαδή, με τις «ενημερωτικές εκπομπές» και τα «πάνελ» των μεγάλων καναλιών που βρίσκονται εκτός των ρυθμίσεων που ισχύουν, η κυβέρνηση αρνήθηκε να τοποθετηθεί και να δεσμευτεί, αποσκοπώντας προφανώς στην «εκμετάλλευσή» τους προς όφελος του δικομματισμού. Επίσης, η κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά να σταματήσουν τα προπαγανδιστικά σποτ, που προβάλλονται στην τηλεόραση με κοινοτικά κονδύλια και διαφημίζουν το κυβερνητικό έργο. Χαρακτηριστική της συναίνεσης που φαίνεται να έχει επιτευχθεί μεταξύ κυβέρνησης και ηγεσίας της ΝΔ, είναι η δήλωση του εκπροσώπου της τελευταίας, Θ. Μπεχράκη, πως αυτό που ενδιαφέρει το κόμμα του είναι «ό,τι συμφωνηθεί να ισχύσει άμεσα». Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ Δ. Ρέππα, με αντικείμενο τη συμφωνία για τους όρους της προεκλογικής αντιπαράθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ