Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Απαξιώνουν τις συντάξεις των στρατιωτικών

«Νέα απαξίωση των στρατιωτικών» χαρακτηρίζει η «Κίνηση για την Εθνική Αμυνα» (ΚΕΘΑ) τα όσα προβλέπει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της ότι «αντί να βελτιώσει, πλήττει μεταξύ των άλλων και τους εύκολα αδικούμενους στρατιωτικούς».

«Παρουσιάζεται το φαινόμενο, οι μεν εξοπλισμοί να διογκώνονται σε αριθμούς τρισεκατομμυρίων και για κάλυψη προγραμμάτων αμφιβόλου χρησιμότητας στη δική μας Αμυνα, το δε εισόδημα των υπερασπιστών της να μειώνεται με την επιδοματική πολιτική, που συρρικνώνει και τις συντάξεις» προσθέτει η ΚΕΘΑ στην ανακοίνωσή της.

Στη συνέχεια τονίζει: «Μέχρι τώρα η σύνταξη των στρατιωτικών υπολογιζόταν στο 80% του μισθού του τελευταίου χρόνου, ενώ σε λίγο θα είναι το 70% του μέσου όρου των πέντε τελευταίων χρόνων. Παράλληλα δημιουργήθηκαν οι συνταξιούχοι δύο οικονομικών επιπέδων με το βασικό μισθό συνέχεια να μειώνεται αναλογικά, άρα και η σύνταξη».

Σε σχέση με την κυβερνητική προπαγάνδα, επισημαίνει ότι «τίποτε δε γίνεται, αλλά μένουν οι εντυπώσεις στον κόσμο, πως πάλι δίνουν αυξήσεις στους ένστολους».

Η ΚΕΘΑ ζητάει «να ενταχθούν τα κύρια επιδόματα στο βασικό μισθό, το 80% του τελευταίου χρόνου να μην αλλάξει, να εξομοιωθούν τα οικονομικά επίπεδα συνταξιούχων, να ακουστούν και οι Ενώσεις Αποστράτων σε αυτά τα θέματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ