Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Οργανώνουν και προετοιμάζουν την απεργία

Motion Team

Στους τόπους δουλιάς απλώνεται το μήνυμα για την 24ωρη πανεργατική πανδημοσιοϋπαλληλική πανελλαδική απεργία στις 18 Ιούνη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενάντια στο νομοσχέδιο -έκτρωμα της κυβέρνησης. Χτες πήραν αποφάσεις για συμμετοχή τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, στην επαρχία ήδη ομόφωνες αποφάσεις έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας και Φωκίδας, ενώ τη Δευτέρα συνεδριάζει και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Χτες, η διοίκηση του ΕΚ Πειραιά συνεδρίασε και αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων του Πειραιά στην απεργία. Η διοίκηση του ΕΚΑ από την άλλη σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο - έκτρωμα και απαιτεί την απόσυρσή του και την υλοποίηση των προτάσεων του εργατικού λαϊκού κινήματος για ένα κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων.

Να σημειώσουμε ότι την ανακοίνωση - κάλεσμα προς τα σωματεία της διοίκησης του ΕΚΑ αρνήθηκε να υπογράψει η ΠΑΣΚΕ, που και εδώ, όπως και στη ΓΣΕΕ, στηρίζοντας τα κυβερνητικά μέτρα και κατευθυνόμενη για μια ακόμα φορά σε απεργοσπασία, διαφώνησε με την απεργία, θεωρώντας το νομοσχέδιο θετικό.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΑ τονίζεται ότι παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της ελεγχόμενης από αυτή μερίδας του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου να παρουσιάσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ως θετικό, η αλήθεια δεν κρύβεται. «Δικαιολογημένα οι εκπρόσωποι των εργοδοτών τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση», σημειώνει. Το ΕΚΑ καλεί όλα τα σωματεία μέλη του να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η απεργία να είναι μαζική, μαχητική, αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων, που κανείς να μην μπορεί να την αγνοήσει.

Την ίδια ώρα στους χώρους δουλιάς οι εργαζόμενοι - με πρωτοπόρες τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ - προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην οργάνωση και προετοιμασία της επιτυχίας της απεργίας. Σε καθημερινή βάση προγραμματίζονται συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις σε τόπους δουλιάς, όπως και συνεδριάσεις διοικήσεων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων με θέμα τη συμμετοχή στην απεργία. Μια απεργία για την οποία θα δοθεί μάχη όχι μόνο με τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και την κρατική τρομοκρατία, αλλά και ενάντια στις κυβερνητικές συνδικαλιστικές δυνάμεις που θα παλέψουν για να πετύχουν την απεργοσπασία και να διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει ανενόχλητη στο πετσόκομμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στα πλαίσια αυτά μέχρι σήμερα αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία έχουν επίσης πάρει: Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Σήμερα συνεδριάζει και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν η διοίκηση της Ομοσπονδίας Φαρμάκου και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Σε συμμετοχή στην απεργία καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Ολυμπιακό Χωριό το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ