Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΕΡΑΦΙΝΑ»
Εκαναν απεργία ενάντια στις απολύσεις

Με 24ωρη απεργία απάντησαν χτες οι εργάτες στο εργοστάσιο ΚΕΡΑΦΙΝΑ στην Κόρινθο, στις άθλιες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας το τελευταίο διάστημα, μετά την απόλυση και τέταρτου εργάτη τη φετινή χρονιά. Οι εργάτες απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη του προσφάτως απολυμένου, Βαγγέλη Δαμαλά, αλλά και των υπολοίπων τριών, προειδοποιώντας την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι από νωρίς το πρωί είχαν αντιπροσωπεία από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Κορίνθου καθώς και αντιπροσωπεία της ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ.

Ο εργοδότης, με τον «αέρα» των κυβερνητικών μέτρων που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις, απολύει - χωρίς να ανακοινώνει τους λόγους απόλυσης - εργάτες που δουλεύουν στο εργοστάσιο περισσότερο από 20 χρόνια και τους αντικαθιστά με νέους, υπογράφοντας μαζί τους δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις εργασίας με όρους πραγματικής εξαθλίωσης.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Κορίνθου υπογραμμίζει πως «η εργοδοτική ασυδοσία στηρίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να ψηφίσει για λογαριασμό όλης της πλουτοκρατίας, με το οποίο ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις, το 8ωρο και θεσμοθετούνται οι ελαστικές μορφές εργασίας με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου, ελαστικά ωράρια» και τονίζει: «Οι παλιότεροι εργάτες πετάγονται στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες προκειμένου να μπει στην παραγωγή η νεότερη γενιά της εργατικής τάξης, με όρους εξαθλίωσης, φτηνό και αναλώσιμο υλικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ