Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Προς μείωση γιατρών στις υγειονομικές υπηρεσίες

Ιδιαίτερη σοβαρότητα, λόγω της επικείμενης μείωσης των γιατρών που εφημερεύουν, καλύπτοντας τα επείγοντα περιστατικά, πρόκειται να προσλάβουν φέτος τα προβλήματα που ανακύπτουν στις υπηρεσίες υγείας της Χαλκιδικής, επισημαίνεται σε ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής.

Οπως τονίζεται στο ψήφισμα το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας ενώ έχουν σχεδιαστεί για μόνιμο πληθυσμό 100 χιλιάδων κατοίκων, τους θερινούς μήνες εξυπηρετούν περί το 1 εκατομμύριο, δεχόμενα υπερβολική πίεση, στην οποία αντεπεξέρχονται μόνον χάρη στην εξαντλητική εργασία των γιατρών, η οποία πολλές φορές μένει και απλήρωτη. Το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομικών περιέκοψαν και πάλι τα κονδύλια, με αποτέλεσμα να επίκειται μείωση του αριθμού των γιατρών που εφημερεύουν στα τμήματα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, σημειώνεται.

«Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της αδιέξοδης τακτικής του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Οικονομικών. Οι γιατροί που συμμετέχουν σε όργανα και επιτροπές έχουν ήδη θέσει τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της Γενικής Συνέλευσης. Το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εξετάζεται επίσης σοβαρά. Αρνούμαστε λοιπόν να συναινέσουμε σ' αυτές τις επικίνδυνες σκοπιμότητες. Ζητάμε τη σύμπραξη όλων των πολιτών, όλων των φορέων», καταλήγει το ψήφισμα της Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ