Τρίτη 2 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες από όλους τους κλάδους εργαζομένων

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη χτεσινή περιοδεία της στο επιβατηγό πλοίο «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στο λιμάνι του Πειραιά, αναφερόμενη στους αγώνες των ναυτεργατών, δήλωσε:

«Νομίζουμε ότι πρέπει να αναπτυχθεί, απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα, αλληλεγγύη στον κλάδο των ναυτεργατών, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το αίσχος, κυριολεκτικά, ενός στρατιωτικού νόμου, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση με τη μορφή της επιστράτευσης στα πλοία και, μάλιστα, χωρίς ημερομηνία λήξης.

Οι ναυτεργάτες έχουν τέτοια και τόσο οξυμένα προβλήματα, που δικαιολογημένα βγήκαν στους δρόμους και χρησιμοποιούν το όπλο της απεργίας. Επομένως, η κυβέρνηση τούς επιστρατεύει για να μην τους λύσει τα προβλήματα.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι κλάδοι πρέπει να συγκεντρώσουν αυτή τη στιγμή την προσοχή τους στην αλληλεγγύη στον κλάδο των ναυτεργατών, που πρέπει να παλέψουν για τα προβλήματά τους, να αποσπάσουν λύσεις στα αιτήματα που προβάλλουν, και από εκεί και πέρα να κατοχυρωθεί όσο γίνεται περισσότερο το δικαίωμα της απεργίας. Η κατάργησή του θα σημαίνει συμφορά για όλους τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ