Τρίτη 2 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μεγάλες ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ευρείας χρήσης

Φαρμακοβιομήχανοι και κυβέρνηση, ούτε λίγο- ούτε πολύ, συναποφάσισαν μαζικές ανατιμήσεις σε εκατοντάδες - ίσως και χιλιάδες - φάρμακα ευρείας χρήσης, με πρόσχημα την ενίσχυση της λεγόμενης ντόπιας φαρμακοβιομηχανίας. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν μαζί με την ανακοίνωση των νέων καταστάσεων φαρμάκων, που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν προς το τέλος του μήνα.

Ο εμπαιγμός των κυβερνώντων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, που είναι και οι κύριοι καταναλωτές φαρμάκων, αυτή τη φορά είναι ιδιαίτερα προκλητικός, αφού από κοινού με τους φαρμακοβιομηχάνους επινόησαν έναν εντελώς σκανδαλώδη τρόπο για την επιβολή των ανατιμήσεων.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρ. Θεοδώρου, αυξήσεις θα γίνουν μόνο στα... φτηνά φάρμακα. Φτηνό φάρμακο θεωρείται κάθε φάρμακο η τιμή του οποίου είναι μέχρι τα 3 ευρώ. Επειδή όμως αυτής της κατηγορίας τα εγχώριας παραγωγής φάρμακα είναι πάνω από 3.000 και ενδεχόμενα θα δημιουργούνταν πρόβλημα με τόσες νέες τιμές, η κοινοπραξία κυβέρνησης-φαρμακοβιομηχάνων αποφάσισε ότι οι ανατιμήσεις θα επιβληθούν μόνο στα ...«απολύτως απαραίτητα για την υγεία φάρμακα»!!!


ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ