Τρίτη 2 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ
Οι γυναίκες διεκδικούν πλήρη δικαιώματα

Εκδήλωση της ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ με ομιλία της Αιμ. Αγκαβανάκη, μέλους της ΚΕ του Κόμματος

«Με τη συσπείρωση και πάλη για τα δικαιώματά μας, ανοίγουμε το δρόμο του λαϊκού μετώπου» ήταν το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ την Πέμπτη 27 του Ιούνη, με θέμα τα προβλήματα των γυναικών και οι πολιτικές εξελίξεις και ομιλήτρια την Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αυτό, άλλωστε, ήταν και η ουσία της συζήτησης, αφού τόσο η Γεωργία Φτυνογιάννη μέλος της ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ που άνοιξε την εκδήλωση, όσο και η Αιμ. Αγκαβανάκη, τόνισαν ότι δεν μπορούν οι γυναίκες να έχουν ίσα δικαιώματα, σε ένα ανισότιμο σύστημα, αν δεν ανατραπούν και δεν αλλάξουν οι δομές αυτού του άδικου συστήματος. Και αυτό θα γίνει μόνο με τη συμμαχία και συνεργασία του εργατικού και γυναικείου κινήματος. Η θέση αυτή του Κόμματος για την ισοτιμία της γυναίκας δεν είναι τωρινή, αλλά από τη γέννησή του το 1918 υποστήριζε το «σφυρί, δρεπάνι και ψήφο στο φουστάνι».

Η ομιλήτρια αναφερόμενη στους αγώνες της εργατικής τάξης για την κοινωνική ασφάλιση, τόνισε χαρακτηριστικά: «Το να κάνουμε αμυντικούς αγώνες μας πάει πίσω. Πρέπει να διεκδικούμε παραπάνω. Μισθούς αξιοπρεπείς, δικαίωμα στην ψυχαγωγία, προληπτικές εξετάσεις υγείας, να σταματήσουν οι εισφορές των εργαζομένων».

Κλείνοντας, το λόγο πήρε η υποψήφια δήμαρχος Βαθέος Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή που τόνισε ότι η στήριξη αγωνιστικών συνδυασμών από όλους και ο αγώνας υπέρ του λαού είναι η μόνη λύση.

Παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ήταν Σαμιώτισσες και Σαμιώτες απ' όλο το νησί και ο διάλογος που ακολούθησε για τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων που επιδιώκεται από τα ΜΜΕ (κυρίως τηλεοπτικά) και την κυβέρνηση, ήταν ενδιαφέρον και κατατοπιστικός.

Στη διήμερη επίσκεψή της (27-28/6), η Αιμιλία Αγκαβανάκη επισκέφθηκε και μίλησε με εργαζόμενους σε ξενοδοχειακή μονάδα, στην ΕΟΣΣ και το Νοσοκομείο Σάμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ