Τρίτη 2 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ
«Οχι στον Ευρωστρατό και το ΝΑΤΟ»

Με κεντρικά συνθήματα «Ευρωστρατός και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο» και «Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο», δεκάδες οδοιπόροι φιλειρηνιστές πήραν μέρος στην Πορεία Ειρήνης από το Κοκκάρι στο Βαθύ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στα σχέδια για πεδίο ασκήσεων και βολών σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων στους Μυτιληνιούς.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα όπου ο κεντρικός ομιλητής, αγωνιστής της Ειρήνης και υποψήφιος δήμαρχος Πυθαγορείου Δημ. Μαυρατζώτης, κάλεσε «όλους εκείνους που αρνούνται τη βαρβαρότητα, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να συναντηθούν με όλα τα μαχόμενα φιλειρηνικά και κοινωνικά κινήματα και να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας των λαών».

Η Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή, υποψήφια δήμαρχος Βαθέος, διάβασε ψήφισμα της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση των γυναικών στο σχεδιαζόμενο πεδίο βολής στους Μυτιληνιούς.

«Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες» ήταν το ευρηματικό σύνθημα των διαδηλωτών της πορείας Ειρήνης, όταν περνούσαν μπροστά από το χώρο εκδηλώσεων τη Ναυτικής Εβδομάδας. «Οι ναυτεργάτες στο χακί κι εσείς το "κερασάκι" του εφοπλιστή», φώναζαν χαρακτηριστικά.

Μ' αυτό τον τρόπο οι διαδηλωτές εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους επιστρατευμένους με νόμο του Μεταξά, ναυτεργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ