Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
Επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένα

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σε διήμερη επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι πενήντα εργατοϋπάλληλοι του Δήμου Ιστιαίας, προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα των μηνών Δεκέμβρη και Γενάρη και την προκαταβολή του Φλεβάρη, που ακόμα τους οφείλονται.

Η επίσχεση εργασίας, που ξεκίνησε προχτές, θα συνεχιστεί και σήμερα, αν δεν καταβληθούν όλοι οι μισθοί, κάτι άλλωστε που το υποσχέθηκε ο δήμαρχος της περιοχής. Η κυβερνητική πολιτική των συνεχών περικοπών πόρων προς την Αυτοδιοίκηση, η μη απόδοση των τακτικών επιχορηγήσεων (ΚΑΠ) που οδηγεί την ΤΑ απευθείας στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων της και τη μετατρέπει σε φορομπηχτικό μηχανισμό, καθώς και η διαχειριστική λογική δημάρχων σ' αυτή την κατεύθυνση, έχει ως θύματα τους εργαζομένους στην ΤΑ και τους κατοίκους που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Στην περίπτωση του Δήμου Ιστιαίας οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν δυόμισι μήνες, γιατί το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει αποδώσει ακόμα την τακτική μηνιάτικη επιχορήγηση, ενώ ο εκλεγμένος με τη ΝΔ δήμαρχος Δ. Νταλιάνης, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με αυτή την πολιτική, «φρόντισε» να μην υπάρχει ούτε το υποχρεωτικό από το νόμο αποθεματικό για μισθούς δύο μηνών στο δήμο. Την εξέλιξη αυτή καταγγέλλει στους δημότες του Δήμου Ιστιαίας η «Δημοτική Αγωνιστική Ενότητα» (ΔΑΕ), επισημαίνοντας πως «η καθυστέρηση της πληρωμής μισθών και δεδουλευμένων δύο μηνών είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις στο χώρο της ΤΑ».

Η ΔΑΕ τονίζει τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής, σημειώνει τη «στρατιωτική αντίληψη διοίκησης και εκφοβισμού των εργαζομένων» που διέπει το δήμαρχο - σημειώνουμε πως ο Δ. Νταλιάνης είναι απόστρατος αξιωματικός - αλλά και τη δημοτική πλειοψηφία. Η ΔΑΕ θεωρεί απαραίτητη τη διενέργεια ελέγχου στο δήμο από τα αρμόδια όργανα, συμπαραστέκεται ανεπιφύλακτα στους εργαζομένους και στις διεκδικήσεις τους, απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και λύση στο πρόβλημα των εκτάκτων που συνεχίζουν να βρίσκονται σε ομηρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ