Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περνούν για χαχόλους τους τσιγγάνους

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως με επιτροπές επί επιτροπών θα λυθούν τα προβλήματά τους

Περίπου 3,5 δισ. δραχμές υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι έχει διαθέσει, από το 1996 μέχρι σήμερα, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων τσιγγάνων. Απορίας άξιο όμως, πως τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν παραμένουν. Οι τσιγγάνοι περιμένουν ακόμα τα λυόμενα, τα έργα υποδομής στους καταυλισμούς, τους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους κλπ., που είχαν εξαγγελθεί ήδη από το 1996.

Την ίδια ώρα οι συσκέψεις και προεκλογικά «περισσεύουν». Χτες συνεδρίασε, υπό την εποπτεία της υπουργού Εσωτερικών, Β. Παπανδρέου, το αρμόδιο διυπουργικό όργανο και ασχολήθηκε με τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης για τα επόμενα χρόνια. Τι προγραμματίστηκε; Να συσταθούν ομάδες εργασίας όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι υπουργείων και άλλων φορέων, οι οποίες... θα αναλάβουν να υποβάλουν συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης: για διάφορα θέματα (κατάρτισης, επιμόρφωσης, κλπ.)

Ετσι, τα προβλήματα δε θα παραπέμπονται μόνο από Διυπουργικό από Διυπουργικό, αλλά και από ομάδα εργασίας σε ομάδα εργασίας. Συγκεκριμένα μέτρα πάντως δεν πάρθηκαν. Στο δε απολογισμό δράσης που έγινε, το διυπουργικό όργανο λίγες παρεμβάσεις κατέδειξε ως ολοκληρωμένες. Οι περισσότερες είναι σε εξέλιξη - πολλές μάλιστα από την αρχή του λεγόμενου προγράμματος δράσης για τους τσιγγάνους. Αρκετές δε παρεμβάσεις αφορούν σεμινάρια επί σεμιναρίων που μάλλον δε συμβάλλουν αρκετά στην επίλυση των προβλημάτων των τσιγγάνων.

Χαρακτηριστικό πάντως της... επικαιρότητας και αξιοπιστίας των δράσεων της κυβέρνησης είναι πως το 2000 προβλέπεται να δοθούν λυόμενα και τροχόσπιτα στους τσιγγάνους όπως και το 1996.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ