Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Οι γονείς απαιτούν λύσεις για τη σχολική στέγη

Στο πλευρό της Ενωσης Γονέων, η «Δημοτική Πρωτοβουλία»

Χωρίς καμία δέσμευση και καμία απόφαση, τελείωσε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου, κατά την οποία η Ενωση Γονέων του Δήμου κατέθεσε προς συζήτηση σχετική εισήγηση, στην οποία κατέγραφαν τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στη σχολική στέγη.

Τη συζήτηση αυτή, που έγινε πριν λίγες μέρες, η Ενωση Γονέων τη ζητούσε από το Δεκέμβρη, όμως η δημοτική διοίκηση την ανέβαλε σκοπίμως, για να αποφύγουν την επί της ουσίας συζήτηση. Από την καταγραφή που κάνουν οι γονείς για τα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων σημειώνουμε ενδεικτικά:

  • Απαιτούνται δύο σχολικά συγκροτήματα (ένα για τα δημοτικά του Αγ. Γερασίμου και ένα για την περιοχή 3ου και 7ου Γυμνασίου - Λυκείου).
  • Κακώς άλλαξε η υπ' αριθ. 88/98 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, που προέβλεπε την κατασκευή 11ου και 17ου Δημοτικών και 7ου Νηπιαγωγείου και απέμεινε μόνον η υπόσχεση για κατασκευή γκαράζ, αλλά και η εισαγωγή στο Πειραματικό ενός ποσοστού από παιδιά του Ζωγράφου.
  • Ζητούν οι γονείς την κατασκευή αιθουσών στα σχολεία 1ο και 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο Αγ. Γερασίμου, 4ο Γυμνάσιο - Λύκειο, 6ο Γυμνάσιο - Λύκειο. Επέκταση του αύλειου χώρου όπου μπορεί να γίνει, π.χ., 6ο Γυμνάσιο - Λύκειο προς χώρο Πανεπιστημίου, επέκταση του αύλειου χώρου στον Αγ. Γεράσιμο προς τον πεζόδρομο.
  • Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για τα 2ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία (Ευνομίας).
  • Δεν είναι λύση τα παιδιά να κάνουν μάθημα ανά 35 σε κάθε τάξη, στην προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα της πρωινής βάρδιας.

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών (τουλάχιστον 3 χρόνια), ζητούν «την αξιοποίηση του χώρου μπροστά στο ΤΕΕ και όχι την κατασκευή του πάρκινγκ, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφασή σας, που κακώς κατά τη γνώμη μας πήρατε ως ΔΣ και τη διαμόρφωση αύλειου χώρου για τους μαθητές του».

  • Ανέγερση 5 τουλάχιστον νηπιαγωγείων, ώστε να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη σημερινή στέγασή τους.
  • Ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων 1ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων.
Σοβαρές οι ευθύνες της δημοτικής διοίκησης

Στην παρέμβασή του, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Δημοτική Πρωτοβουλία», αντέκρουσε την άποψη της δημοτικής διοίκησης ότι δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένη η εισήγηση, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια αυτή είναι η μοναδική που έχει γίνει στο δήμο και έγινε από την Ενωση και όχι από τη δημοτική διοίκηση από την οποία έπρεπε να γίνει.

Τόνισε, μάλιστα, ότι τα σχολικά συγκροτήματα βρίσκονται σε μια φθίνουσα κατάσταση, ενώ θεμελιώδες πρόβλημα είναι αυτό της στέγασης των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών, τα οποία στεγάζονται σε σπίτια, σε μαγαζιά, πολυκατοικίες, μισθωμένα κτίρια. Σοβαρό είναι, επίσης, το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών στα ήδη υπάρχοντα σχολεία, καθώς επίσης και αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και αιθουσών για πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ο Ν. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε κατά της συγχώνευσης ή κατάργησης τμημάτων ή σχολείων, που γίνονται στο όνομα της υπογεννητικότητας. Επισήμανε, μάλιστα, την ανάγκη να αλλάξει η βάση, πάνω στην οποία ο δήμος συνδιαλέγεται και διαπραγματεύεται με τον ΟΣΚ, ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνει ένας μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός από το Δήμο για να τον προβάλουν στον ΟΣΚ και το υπουργείο Παιδείας, για ανέγερση νέων σχολείων.

Σοβαρές είναι και οι ευθύνες των άλλων δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες κινήθηκαν στη λογική της δημοτικής αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ