Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνέδριο με «υψηλούς» καλεσμένους

Στη Σάμο έφτασε χτες ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον για να συμμετάσχει σε συμπόσιο που διοργανώνει το Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης ο Χαβιέ Σολάνα και ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς.

Ο υψηλός προσκεκλημένος του Ιδρύματος «Α. Παπανδρέου» πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μείνει δύο μέρες στη Σάμο. Χτες ο Μπ. Κλίντον συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος παρακολουθεί τις εργασίες του Συνεδρίου, και δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό.

Στο συνέδριο εκτός από τον Μπιλ Κλίντον, έχουν προσκληθεί ο Χαβιέ Σολάνα, ο Κεμάλ Ντερβίς, καθώς και οι υπουργοί Εξωτερικών της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Τσεχίας, της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, της Κροατίας, ο ΥΦΥΠΕΞ της Ρωσίας, ο υπουργός Εμπορίου της Σουηδίας. Αναμένεται, δε, να συμμετάσχουν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι του Γιώργου Παπανδρέου θα λάβουν μέρος σε συζητήσεις που θα διεξαχθούν με θέμα την παγκοσμιοποίηση, το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας, τις σχέσεις οικονομίας και πολιτικής, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης. Το Συμπόσιο που διεξάγεται για μια εβδομάδα κάθε καλοκαίρι είναι κλειστό στα μέσα ενημέρωσης, ενώ μετά το πέρας του ολοκληρώνονται τα συμπεράσματα που εξάγονται, που, όμως, δε δημοσιοποιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ